Kahramanmaraş, 26 Ekim Pazar günü tarihi günlerinden birisini daha yaşayacak. AK Parti hükümeti tarafından Kahramanmaraş’ta yaptırılan aralarında çok sayıda eğitim ve sağlık kurumu,  pansiyon, cami, gençlik spor merkezi ile tarımsal proje bulunan 143 tesis, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hizmete açacak.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan, yaptığı açıklamayla bütün Kahramanmaraşlıları  “şenlik” havası içinde gerçekleşecek açılış törenine davet etti.

 KARANLIK GÜNLERİN IŞIĞI OLDU

Av.Metin Doğan, açıklamasının başında “Ak Parti, ülkemizin 28 Şubat postmodern darbesi ve 2001 ekonomik krizi sebebiyle en karanlık dönemlerinden birini yaşadığı anda halkımıza bir ümit ışığı olarak kurulmuş ve kısa bir süre sonra da 3 Kasım 2002 seçimleri ile iktidara gelmiştir.” hatırlatmasını yaptı. Metin Doğan, açıklamasını “Ülkede çivi üstüne çivi çakılmayan, adeta kamu yatırımları anlamında yaprak dahi kımıldamayan bir Türkiye ve Kahramanmaraş manzarası devralınmış ancak kısa süre içerisinde makro ve mikro ekonomik göstergelerde büyük başarılar yakalanarak ülkenin dört bir yanı şantiyeye dönüşmüştür.” diye sürdürdü.  

TEŞVİK KAHRAMANMARAŞ’I KALKINDIRDI

Açıklamasında, Ak Parti iktidarı döneminde Kahramanmaraş’ın fazlasıyla kamu yatırım ve teşviklerinden istifade ettiğini belirten Ak Parti İl Başkanı Av.Metin Doğan  “2004 yılında çıkarılan ve halen yürürlükte olan teşvik yasası ile şehrimizde sanayi yatırımları büyük bir ivme kazanmış çok sayıda Kahramanmaraş kökenli şirket ilk 500 şirket arasında yer almıştır. Bu nedenle işsizlik ortadan kalkmış ve şehrimiz Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden biri haline gelmiştir.”dedi.

BAŞBAKANIMIZI AĞIRLAYACAĞIZ

AK Parti İl Başkanı, “Ülkemizde yaşanan büyük değişim ve dönüşümün lideri Kurucu Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a halkımız vefa borcunu ödeyerek 10 Ağustos seçimlerinde Cumhurbaşkanı olarak seçmiştir. Partimizde daha sonrasında dünya siyaset tarihine geçecek bir olgunluk ve vakar içerisinde 1. Olağan Genel Kurulumuz yapılarak sayın Ahmet Davutoğlu’nu Genel Başkan seçilmiş ve kısa süre içerisinde de yeni hükümeti kurarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakanı olmuştur.” diye konuştu. Doğan, şöyle devam etti:

 “Sayın Başbakanımız dış politikadaki geliştirdiği Yeni Türkiye vizyonuyla ön plana çıkmış, entellektüel birikimi ve yüzünden hiç eksik olmayan tebessümü ile halkımızın teveccühünü kazanmış bilge bir devlet adamıdır. Yeni Türkiye’nin Başbakanı Pazar Günü Toplu açılış programına katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Şehrimize teşrif edeceklerdir.  Kendilerini 26 Ekim 2014 Pazar Günü Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan büyük bir sevinç duyacağız.”

50 EĞİTİM KURUMU

Kahramanmaraş İl Başkanı, 2013 yılında şehirdeki eğitimde mekân sorunun çözülmesi için altın bir hamle başlatıldığını, başta milletvekilleri olmak üzere yerel yöneticiler ve parti teşkilatlarının büyük bir gayretle çok sayıda okulun planlanması ve inşasının başlamasını sağladıklarını bildirdi. Metin Doğan, “Bu hamleye Kahramanmaraşlı hayırsever iş adamları da büyük bir katkı sağlamışlardır. Çok kısa süre içerisinde 49 okul ve pansiyon ve Fen edebiyat fakültesi binası tamamlanmış ve Pazar günü açılışı Sayın Başbakanımız tarafından yapılacaktır. “diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

50 projenin toplam maliyetinin 97.448.615 TL olduğunu belirten Doğan, “ Bu projeler ile eğitime 585 derslik ve 1100 toplam kapasiteli 4 pansiyon kazandırılmıştır.”diyerek, projeye katkı sağlayan hayırsever iş adamlarına, milletvekillerine, emeği geçen tüm siyasi ve bürokratlara teşekkür etti.

KÜLTÜREL MİRAS NESİLLERE AKTARILACAK

Açıklamasında, tarihi yeniden ihya etme anlayışıyla hareket eden Ak Parti hükümetlerinin Kahramanmaraş’ta da kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması için birçok eseri restore ettirdiğine de yer veren Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan, “ Sadece bu programda açılışı yapılacak 3 camiye harcanan para 1.440.585 TL’dir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin spor yapabilecekleri ve zamanlarını verimli geçirebilecekleri tesisleri kazandırmayı önceleyen hükümetimiz tarafından spor ve gençlik merkezleri yapılarak hizmete sunulmuştur.  Bu kapsamda yapımı tamamlanan 9 projenin toplam maliyeti 14.833.674 TL’dir.”dedi.

 SAĞLIKTA DEVRİM GERÇEKLEŞTİ

Açıklamasını “Sağlık alanında büyük bir devrimi gerçekleştiren Ak Parti hükümetleri vatandaşlarımızın daha kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesi için Kahramanmaraş’ta da büyük yatırımlara imza atmıştır.”diye sürdüren Doğan,  yapımı tamamlanarak hizmete açılan Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin 221.000.000 TL ye mal olduğunu kaydetti. Metin Doğan; “Tarımı geliştirmeyi, çiftçiye ve köylüye tarım ve hayvancılık alanında destekler sağlamayı öncelikli hedeflerinden biri olarak gören hükümetimiz 39 projeye toplam 31.662.091 TL kaynak aktararak hizmete sunmuştur.”diyerek devam etti.

BAKANIMIZ MÜJDE VERDİ

Yakın bir tarihte Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’ın Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve milletvekillerinin daveti ile şehre geldiğini ifade eden Metin Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Bakanımız, şehrimize teşrif etmişler, ulaştırma yatırımlarını yerinde incelemişler ve yapılan çalıştayda da, hem devam eden mevcut yatırımların bir an önce tamamlanacağı müjdesini vermişler, hem de başta havaalanı yeni terminal binası, hızlı tren ve çok sayıda yeni yatırımın da şehrimizde gerçekleştirileceğini müjdelemişlerdir.  Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki hükümetimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şehrimize büyük yatırımların yapılmasını sağlayacaklar, ilimizin gelişmesine ve daha yaşanılabilir bir kent haline gelmesine katkı sağlayacaklardır. Başta sayın Milletvekillerimiz olmak üzere bizler devam eden yatırımların ve bundan sonra gerçekleştirilecek projelerin takipçisi olacağız. Milletvekillerimizle, parti teşkilatlarımızla ve belediye başkanlarımızla birlikte ahenk içinde daha güzel bir Kahramanmaraş için halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

ŞENLİĞE DAVET

Başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerinin kısa süre içerisinde büyük yatırımlar yaptığını, halkın yaşam konforunu artırma ve daha güzel bir Kahramanmaraş hayali ile çalışmalarına devam ettiğini belirten Metin Doğan, “Başbakan Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilecek toplu açılış programı ile toplam 459.664.394 TL ye mal olan 143 proje halkımızın hizmetine sunulacaktır. Saygıdeğer hemşerilerimizi, 26 Ekim Pazar Saat 14:00’da Müftülük Meydanında bir şenlik havasında gerçekleştireceğimiz  Başbakanımız Ak Parti Genel Başkanı sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla onurlandıracağı toplu açılış programına davet ediyoruz. Tüm Kahramanmaraşlıların teşriflerini diliyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi