DOĞAKA Genel Sekreteri Onur YILDIZ’ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda, Kahramanmaraş Valisi Sayın M. Hakan GÜVENÇER yaptığı konuşmada DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kahramanmaraş Valisi olarak sektöre verdikleri önemin altını çizmiştir. Dondurma ve Kahramanmaraş Biberinde olduğu gibi geleneksel üretimi endüstriyel üretime taşımanın il ekonomisi için önemini vurgulamış ve sektörde bu konuda atılması gereken adımlar olduğundan bahsetmiştir.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur YILDIZ tarafından Ayakkabıcılık Sektöründe Devlet Destekleri konusunda bir sunum gerçekleştirilmiş ve daha önceki mali destek programları kapsamında sektöre verilen desteklerden ve diğer kurumların sağlamakta olduğu desteklerinden bahsetmiştir.

Ziylan Grup yöneticilerinden Mahmut BEKERECİ, Ayakkabıcılık Sektöründe Endüstriyel Üretim; Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan UZMAN, Ayakkabıcılık Sektöründe Kooperatifleşme ve üreticilerin sektörde edindikleri tecrübeler; İstanbul Aydın Üniversitesi Ayakkabı Tasarım ve Üretim MYO Öğr. Gör. Cengiz KASTAN, Sektörde Makineleşme ve Yeni Üretim Teknikleri konularında sunumlar yapmışlardır. Ayakkabı Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet AKBACAKOĞLU sektördeki başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaşmıştır.

Sunumlar akabinde soru cevap kısmında üreticilerin konuşmacılara yönlendirdiği sorular cevaplandırılmış ve toplantı son bulmuştur. 
Editör: Haber Merkezi