Bilindiği üzere; İl Valileri, Büyükşehir ve Merkez Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından oluşan DOĞAKA Yönetim Kurulu’nun başkanlığı, İl Valileri arasında bir yıl süreyle dönüşümlü olarak yürütülmektedir. Her yıl Temmuz ayı sonunda gerçekleşen bu görev değişimi doğrultusunda DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanlığı bir yıl süre ile Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu tarafından yürütülecektir.

   Hatay ilinde yapılan 58. Yönetim Kurulu Toplantısı’ndan bu yana geçen süre içerisinde Ajansımız, kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde çeşitli konularda çalışmalarına devam etmiştir. 2014 yılı mali destek programları kapsamında yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, Mayıs ayı içerisinde ilan edilen başarılı proje listesinde yer alan başvuru sahipleri ile uygulama sözleşmeleri imzalanmış, başarılı proje sahiplerine uygulamaya yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları tamamlanmış ve projeler uygulama aşamasına geçmiştir.

   Diğer taraftan, 2014 yılı içerisinde ilan edilen ve görece az gelişmiş ilçelerde ekonomik hareketliliğin artırılmasını hedefleyen Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında başvuru süreci devam etmektedir. İlgili Kaymakamlıklarla yakın işbirliği içerisinde, Ajansımızın merkez çalışma birimleri ve Yatırım Destek Ofisleri tarafından yürütülen etkin eğitim ve bilgilendirme çalışmaları neticesinde, ilk destek programına göre daha fazla yatırımcının ilgi gösterdiği programda, proje başvuruları 5 Eylül 2014 tarihine kadar alınmaya devam edecektir. Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı ile programın uygulandığı ilçelerde imalat ve turizm sektörlerine yapılacak yatırımlar % 50 oranında hibe ile desteklenecek olup proje başvuruları ile ilgili tüm eğitim ve teknik bilgi desteği Ajansımız uzmanları tarafından sağlanmaktadır.



   Ayrıca, bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının teknik uzmanlık eğitimi gerektiren faaliyetlerine uzman desteği sağlamak amacıyla uygulanan Teknik Destek Programı ile bölgesel potansiyellerin ekonomik ve sosyal kalkınma amacıyla analiz edilmesi ve planlanmasına yönelik Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile ilgili başvurular alınmakta olup eğitim ve bilgilendirme çalışmaları her üç ilimizde de devam etmektedir.

   Mali destek programlarının yanı sıra fuar organizasyonları ile de bölgemizdeki ekonomik sektörlere destek sağlayan Ajansımız, 23 – 26 Eylül 2014 tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak olan tekstil fuarı ile 24 – 28 Eylül 2014 tarihleri arasında Adana’da yapılacak olan mobilya fuarına Bölgemizin ilgili firmalarının katılım sağlaması amacıyla bir organizasyon gerçekleştirecektir. Ticaret ve Sanayi Odalarımızla işbirliği içerisinde yürütülen fuar organizasyonları yıl içerisinde diğer sektörlere yönelik organizasyonlarla devam edecektir.

   Bunların yanı sıra 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan diğer eğitim, bilgilendirme, kongre, konferans ve fuar organizasyonları, araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine yönelik hazırlıklara devam edilmektedir. Ayrıca, Bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinden oluşan Kalkınma Kurulu’nun 2014 yılının ilk toplantısını Eylül ayı içerisinde gerçekleştirmesi planlanmaktadır. Toplantıya ilişkin detaylı bilgilendirme Ajansımız tarafından önümüzdeki günlerde yapılacaktır.
Editör: Haber Merkezi