Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Ar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci başkanlığında gerçekleştirilen Teknokent olağan yönetim kurulu toplantısına katılarak, Teknokent ortakları ve şirket temsilcilerinin beklentilerini dinleyip sorularını cevaplandırdı.

KSÜ Senatosu toplantı odasında düzenlenen toplantıda Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş, Rektör Deveci ve Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Ar’a Kahramanmaraş Teknokent’in mevcut durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeks sonuçlarına göre Kahramanmaraş Teknokent’in 3. kategoride son iki yıl üst üste 2.lik ödülü aldığını belirten Güneş, genel sıralamada ise 63 teknokent arasında16. Sırada yer aldıklarını ifade etti.



Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, yakında yürürlüğe girecek olan ar-ge reform paketinde yer alan yeni hükümlere ilişkin, Teknokent yönetim kurulu üyeleri ve firma temsilcilerine bilgi verirken, ar-ge merkezleri ve teknopark yönetmeliğinin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu ve çok yakında yürürlüğe gireceğini belirtti.

KSÜ Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Durmuş Deveci ise Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1’de yapılması planlanan 100 ofisli yeni Teknokent binası için yürütülen çalışmaların en kısa süre içerisinde tamamlanarak firmalara daha rahat bir çalışma ortamı sağlanacağını söyledi.



Teknokent yönetim kurulu toplantısının ardından Rektör Deveci,  Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar’ı Rektörlük Makamı’nda ağırlayarak bir süre görüştü. Görüşmede karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken Rektör Deveci, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Ar’a ziyaretin anısına Kahramanmaraş el işçiliği oyma ceviz sandık hediye etti.
Editör: Haber Merkezi