Konu ile ilgili ı bir basın açıklaması yayınlayan Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan; Çocuk yaşta evliliklerin her zaman karşısında duran Diyanet İşleri Başkanlığını her defasında yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için bazı odaklar hınca hınç bir gayret içerisine girmiştir.

Yapılan bütün eğitim seminerlerinde, öncelikli hususun erken yaşta evliliklerin önünün kesmek olduğu kamuoyunun bilgisindedir.

Başkanlığın Terimler sözcüğünde açıkladığı husus, kişinin biyolojik gelişiminin iklim şartları açısından da göz önünde bulundurarak, dini sorumlulukların çocuklarda hangi yaşlarda başlayabileceğini tespit etmek için İslam bilginlerinin görüşlerine yer verilmesidir.

Bu ifadeler çocuk yaşta evlenebilmenin şartı değildir. Kısaca kız çocukları 9 yaşında evlendirile bilir iddiası yapılmamaktadır.

Her zaman olduğu gibi dinden ve diyanetten rahatsız olanların, yüce dinimizi, diyanetimizi, küçümsemek için ortaya koydukları pervasızca saldırılardan başka bir şey değildir.

Yapılan tanımlamayı itibarsızlaştırıcı bir algı suikastına çevirmek akla ziyan bir davranıştır.

Çok kısa bir süre önce, yüce meclisimiz tarafından alınan, başkanlığımızın görüşüne de başvurulan resmi nikâh kararı, çocuk yaşta evliliklerin önünü kesmeye yöneliktir.

Fakat Diyanet İşleri Başkanlığı için her zaman pusuda bekleyen, dine ve diyanete nasıl zarar verebilirim sorularıyla kafaları bulandıranlar yine hezimete uğrayacaktır.

Çünkü toplumun genel kabulü haline gelmiş olan hususları, doğmalara çevirme anlayışı bu sefer de tutmayacaktır.

Başkanlığımız ve bütün din görevlileri erken yaşta evliliğin her zaman karşısında durmuş, durmaya da devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi