Ulucami yanında gerçekleştirilen program açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarında İl Sağlık Müdürvekili  Uzm. Dr. Eyüp Pircanoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Tuncel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur 14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle birer konuşma yaparak diyabet ile ilgili görüşlerini aktardılar.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bekir Kılıç, diyabetin insanlar için tehlikeli olmaya başladığını ifade ederek: “Sonuca baktığımızda aslında diyabetin ileride bizler için çok sıkıntı olacağını çok net bir şekilde ifade etmektedir.  Ülkemizde her 5 kişiden 1’i ne yazık ki diyabet hastası olarak adlandırılıyor. Bu gelecekte daha da büyük bir tehlikeyi ne yazık ki gözler önüne sunuyor. Ve bugün hastanelerimize baktığımızda diyabet sıkıntısıyla her geçen gün daha fazla hastanın ne yazık ki geldiğini görmekteyiz, gözlemlemekteyiz. Bunda da aslında en başta gelecekte bu hastalığın artmaması için öncelikle aileden bu konuya müdahale etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın ileride bir diyabet hastası olma riskine karşılık öncelikle ebeveynler olarak bizler onların sağlıklı beslenmelerine katkı sağlayıp, onların nasıl besleneceklerini ve bu noktada neler yapabilecekleriyle ilgili eğitime ilk önce aileden başlamalıyız.

Ve bununla ilgili de belediyeler hem devlet hem sağlık bakanlığı hem bununla ilgili kurum ve kuruluşlarda bunlarla ilgili projeler gerçekleştirmeli.

Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin birçok bölgesinde sportif faaliyetlerle ve yapmış olduğumuz birçok parklarla ve parklara yerleştirmiş olduğumuz spor aletleriyle bizlerde Kahramanmaraş’ta yaşayan siz değerli hemşerilerimize sağlıklı yaşamaları ve spor yapmaları için katkı sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra ki faaliyetlerimizde bu noktada devam edecektir. Şunu çok iyi anlamalıyız ki; Bizler kendi sağlığımıza dikkat etmediğimiz sürece diğerleri, başka kişiler bu doktor bir arkadaşımız da olsa hastanede tüm görevli ekipte olsa bizim sağlığımıza bizim kadar iyi bakamazlar, bizi iyi düşünemezler. Bu nedenle de bizler kendimize çok daha sağlıklı bakmak durumundayız. Elbette ki diyabeti hayatımızın sonu olarak görmemeliyiz ama yaşamsal aktivitemizi zorlaştırıyor ve bu nedenle de kendimize dikkat etme zorunluluğumuz artıyor. İnşallah bundan sonra ki yaşantımızda şu an nasıl sağlıklı isek bundan sonra ki hayatımızda da sağlıklı kalmayı hepinize temenni ediyorum ve şu anda aramızda bulunamayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ Bey’inde hepinize saygı ve selamlarını iletiyorum. Tüm insanlığa sağlık dolu, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından işaret dili ile diyabet sloganları da anlatıldı. Daha sonra programa katılanlar komple diyabet halkası oluşturdular.

Diyabet halkasının ardından diyabet ölçümlerine başlandı. Bu arada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz çorba ve tam buğday ekmeği dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi