Her yıl yapılan diğer yardımların yanı sıra Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü tarafından ve belediyeler İhtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı da yapılıyor.

İnternet satış sitelerinde devletin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere verildiği kömürlerin satışının yapılması, bu yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor mu ya da ihtiyaç sahibi olmayanlara da veriliyor sorularını beraberinde getiriyor.  

Üzerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’nün amblemi bulunan ve “Parayla satılmaz” ibaresinin açıkça yazdığı kömür çuvallarının aleni bir şekilde, korkusuzca satışa çıkarılması denetim eksikliğini gözler önüne seriyor.

Devletin sosyal yardımları muhtarlıklardan fakirlik belgesi alan vatandaşlara yapılıyor. Muhtarlar görevlerini yapmıyorlar mı?

Devletin ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere dağıttığı kömürlerin satışa çıkarılması yapılan diğer yardımların da yerine ulaşıp uluşamadığı konusunda da şaibelere yol açıyor.

Editör: Haber Merkezi