Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu Başkanı Tural Şahbazlı ve beraberindeki heyet, Rektör Deveci’ye hayırlı olsun dileklerini ileterek Azerbaycan bayrağı ve rozeti takdim ettiler.

Ziyarette Tural Şahbazlı’nın yanı sıra Nadire Fevziyeva, Elnur Behbudlu, Azad Rehimli, Vusal Aliyev, Vusal Musayev, Abdulla Amirli, Samir Alakberov, Şehriyar Gurbanlı, İsmayıl Memmedov hazır bulundular.

Kahramanmaraş’taki Azerbaycanlı öğrenci sayısının her yıl biraz daha artırdıklarını dile getiren Şahbazlı şöyle konuştu: “Bizler burada okuyan Azerbaycanlılar olarak Kahramanmaraş’ı Azerbaycan’da da tanıtmak için çalışıyoruz, bu çalışmalarımız daha da devam edecek. Burada yaşadığımız bazı sıkıntılarımız vardı, biz de Rektörümüzü hem bir ziyaret edelim hem de sıkıntılarımızı dile getirelim dedik. Sorunlarımızı dinlediği için ve bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı Rektörümüze teşekkür ediyoruz.”

Azerbaycanlı öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Durmuş Deveci ise; “Diğer öğrencilerimizden ayırmadığımız Azerbaycanlı öğrencilerimiz bizim için oldukça değerlidir. Üniversitemizden mezun edeceğimiz öğrencilerimizin, Azerbaycan’da Kahramanmaraş’ı ve Üniversitemizi güzellikleriyle anlatmaları ve buradan memnun bir şekilde ayrılmaları bizim için gurur vesilesidir. Öğrencilerimizin sıkıntılarını dinledik, bu sorunları hızlı bir şekilde nasıl çözebiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi