Samimi bir ortam içerisinde geçen görüşmede Dernek başkanı Ahmet KOLUTEK “ Biz sayın Rektörümüz Durmuş DEVECİ beyi yakinen tanıyoruz. Kendisi halktan ve içimizden biri olduğu için diğer sivil toplum kuruluşlarına yapmış olduğu gibi derneğimizi de zaman zaman şereflendirmişlerdir.

Rektörümüz bilim insanı olmanın yanında bir gönül ve hizmet adamıdır. İnandıklarından taviz vermeyen, inandıklarını yaşayan, bulunduğu yerde her zaman bir nizam ölçüsüne sahip olan dik duran ender bir bilim adamıdır. KSÜ’yü Türkiye’deki önde gelen üniversiteler arasına girdireceğinden hiç şüphemiz yoktur.Tıp Fakültesi hastanesini Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesinin en büyük tedavi ve araştırma merkezi yağacağına inancımız tamdır.Üniversitemizin geliştirilmesinde her zaman yanında olacağız” diyerek başarılar diledi.

Rektör DEVECİ ise;

Üniversitelerin, birisi araştırma, diğeri de eğitim öğretim olmak üzere iki temel fonksiyonu vardır.Toplumun ve bilimin ihtiyaç duyduğu alanlarda, gerekli bilimsel ve teknolojik araştırmaları yapmak, topluma yararlı eğitilmiş insan gücünü yetiştirmek, bunları toplumun ve bilimin hizmetine sunmak temel görevimiz olacaktır. KSÜ ailesi olarak üniversitemizi, Kahramanmaraş’a yakışır dünyanın ender üniversiteleri arasına girdirmek temel hedeflerimiz arasındadır.

Rektör DEVECİ, ziyaretinden dolayı Andırınlılar Derneğine teşekkür etti. Dernek başkanı KOLUTEK ise dernek adına DEVECİ’ye çalışmalarında başarılar dileyerek ziyareti sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi