Antalya Ottoman Palace Oteli Toplantı Salonunda 17-18 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen toplantıya KSÜ Rektörü Deveci’nin yanı sıra DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve kalkınma kurulu üyeleri katıldı.

DOĞAKA danışma kurulu niteliğinde olan ve bölgenin gelişmesi hedefine yönelik, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere faaliyet gösteren DOĞAKA kalkınma Kurulu 2015 yılı son toplantısında, DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve kâtip üye seçimleri de yapıldı. 

Oylama sonucunda DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanlığına Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tekrar seçilirken, DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkan Vekilliğine, Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Şahin; kâtip üyeliğine Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Mali Müşavir Mehmet Yüce, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurul Üyesi Yeşim Üğütmen ve Antakya Gönülleri Derneği Başkanı Mustafa Özal seçildi. 
Toplantıda ayrıca Üniversitemizin Takı Tasarım Projelerinde en hızlı gelişen projelerden biri olduğu vurgulandı.

Toplantıda DOĞAKA’nın Kahramanmaraş için düşünülen bölgesel toplantısının 2016 Ocak ayı içerisinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca 12. Kalkınma Kurulu Toplantısı’nın da Kahramanmaraş’ta yapılmasına karar verildi.

Toplantı kapsamında, DOĞAKA Kalkınma Kurulu üyeleri bölgenin sektörel sorunlarını tartışarak alternatif çözüm önerileri değerlendirdi. Toplantı kurulun kalkınmaya yönelik aldığı kararların belirlenmesi ile son bulurken, toplantının ardından kurul üyelerine yönelik teknik gezi düzenlendi.
Editör: Haber Merkezi