MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sorunları dile getirdi. Tarım ve hayvancılık alanında üreticilerin girdi fiyatlarının sürekli şikayetçi olduğuna işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ürettiğinin karşılığını alamayan çiftçilerin bankalara, elektrik idaresine ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının arttığını vurguladı.

Girdilerdeki artışlar nedeniyle ülkemizde hayvancılık yapılamaz hale geldiğini de sözlerine ekleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, uygulanan IMF destekli küresel politikaların tarım ve hayvancılığı her yıl biraz daha küçülttüğünü kaydetti. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, çiftçilerin borçlarından dolayı zor durumda olduğuna dikkat çekerek, üreticilerin Türkiye’de üretimden uzaklaşıldığını belirtti. 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, uygulanan yanlış tarım ve hayvancılık politikaları nedeniyle, Türkiye’nin her alanda ithalata yöneldiğini hatırlattı. TBMM Genel Kurulu’nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e de seslenen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Türkiye'de de, Kahramanmaraş'ta da tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın şu anda durumları hiç iyi değil. Sebebi de, tarım ve hayvancılıktaki girdilerin çok yüksek olması artı bu üretimi yapan vatandaşlarımızın ürünlerini de istediği fiyata satamamasından dolayı çok büyük sıkıntı içerisindeler.

Bu çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın, bankalara, özellikle Ziraat Bankası’na ve tarım kredi kooperatiflerine borçları var.

Şu anda birçok telefon, mesaj ve bu konuyla ilgili bizimle görüşmek isteyen ve buraya gelen, Ankara'ya kadar gelen vatandaşlarımız var. Bu sıkıntılarını, bu borçları yapılandırmayı düşünüyor musunuz? Tarım ve hayvancılığın daha iyi noktalara gitmesi konusunda nasıl yardımcı olmayı düşünüyorsunuz?”

 

Editör: Haber Merkezi