MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunmuş olduğu kanun teklifinde Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda değişiklik yapılması istedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 17/3/1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2’nci maddesinde değişiklik yapılarak, “Kahramanmaraş’ın kurtuluş günü olan 12 Şubat günü Kahramanmaraş genelindeki ilköğretim, ortaöğretim, lise ve yüksek okullar ile özel okullar dahil olmak üzere tatil edilir.” şeklinde düzenleme yapılması konusunda harekete geçti.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 12 Şubat tarihinin Kahramanmaraş’ın düğünü-bayramı olduğuna işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, kutlamaların her yıl büyük bir katılım ve coşkulu bir kalabalıkla yapıldığını vurguladı. 95. yıl kutlamaların geçmiş yıllara oranla çok sönük ve heyecansız geçtiğine de işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, okulların tatil edilmemesinin kutlamaların sönük geçmesinde büyük etken olduğunu bildirdi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, kutlamalara yerel yönetimlerin geçmiş yıllarda olduğu gibi kutlamalara gerekli ilgiyi göstermesi gerektiğine de dikkat çekerek, milli şuurun her alanda yaşatılmasını istedi. 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz Kahramanmaraş’ın tarihi ve önemli gününde tatil edilmelidir. Bu gençlerimizin ve öğrencilerimizin 12 Şubat kahramanlık kutlamalarına katılmalarına imkan verilmelidir.''dedi
Editör: Haber Merkezi