Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında;  “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. Yıldönümünü, millet olarak büyük bir coşku, mutluluk ve gurur içerisinde kutluyoruz.

Cumhuriyet; Milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla; bağımsızlığına kavuşabilmek için giriştiği milli mücadele neticesinde filizlenen halkımızın üstün iradesidir.

Cumhuriyetimiz farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmuştur. Büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.

Millet olarak, atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bu günü kavrayan ve geleceğe ışık tutan ilme, irfana sahip gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışan, bölünmez bütünlüğümüze ve demokrasimize zarar vermek isteyen karanlık mihraklar karşısında da, Cumhuriyetimizin kazandırdığı değer ve inançla dimdik duracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal kahramanlarımızı, şehit ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü kutluyorum” ifadelerine kullandı.

Editör: Haber Merkezi