Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Yeni Şehir Mahallesi 20 sokak üzerindeki bir apartmanın giriş katındaki bir evden ağır çöp kokusunun yayıldığı ihbarını alan polis ve zabıta ekipleri, Dulkadiroğlu Belediyesine bağlı temizlik işleri müdürlüğü görevlileri ile birlikte şikayet edilen adrese gitti. Evde yalnız yaşadığı öğrenilen Havva A.’nın(52) temizlik için kapısını çalan ekipler, yaşlı kadının bıçaklı tehdidiyle karşılaştı.

   Temizlik görevlilerine kapıyı açmayan Havva A., pencereden eline aldığı mutfak bıçağıyla içeriye gireni bıçaklamakla tehdit etti. Bunun üzerine olay yerine takviye ekip çağrıldı. Polis yaşlı kadını bir süre ikna etmeye çalıştı, evdeki çöplerin çıkarılmaması için uzun süre dil döktü. İkna çabaları sonuçsuz kalınca ekipler çilingir yardımıyla eve girerek yaşlı kadına biber gazı sıkıp etkisiz hale getirdi. Daha sonra belediyenin temizlik işleri müdürlüğü'ne bağlı görevliler, dairede kötü kokulara sebep olan eşya ve yiyecekleri çöp poşetlerine koyarak dışarıda bekleyen kamyonete yükledi.

   Çöplerin dışarı çıkartılması sırasında polis, temizlik görevlileri ve olay yerinde görüntü almaya çalışan gazeteciler evi saran kötü kokular nedeniyle zor anlar yaşadı. Nefes almakta zorlanan ve öksürerek dışarı çıkan görevliler maske takarak çalışmalarına devam etti.

   Evdeki kötü koku yüzünden temizlik yapmak istemeyen görevlilerle zabıta ekipleri arasında tartışma yaşandı. Polisin araya girmesiyle tartışma kavgaya dönüşmeden önlendi.

   Mahallede fırıncılık yapan bir esnaf ise yaşlı kadının yalnız yaşadığını belirterek, “Apartman sakinleri şikayetçi oldu. Temiz olmadığını söylüyorlar. Kapıyı açmıyor. Ben burada fırıncıyım tanıyorum, ikna etmeye çalıştım ama elindeki bıçak yüzünden polis içeri giremedi.” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi