12 Şubat Kahramanmaraş Kurtuluş Bayramı etkinlikleri nedeniyle Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından, çocukların yapacakları resimlerinden oluşacak bir takvim hazırlanarak halka ücretsiz dağıtılacak.

Geçen yıl 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kahramanmaraş Belediyesi ve Gazeteci Sermet Çuhadar'ın katkılarıyla, "Eski Kahramanmaraş Fotoğrafları" sergisi açan ve bu sergiden seçilen fotoğraflarla takvim hazırlayan Piazza, bu yılki etkinliğe çocukları da dahil etti.

Kurtuluş temalı resim yarışması

Açılacak  sergi ve hazırlanacak takvimde kullanılacak resimlerin çocuklar tarafından çizilmesi için "Kurtuluş" temalı resim yarışması düzenlendi. Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girecek ilk 12 resim, Kahramanmaraş’ın Kurtuluş günü anısına özel bir takvimde yerini alacak. 19 Ocak gününe kadar Milli Eğitim Müdürlüğü’nce kurulan komisyona iletilecek olan resimlerden ilk12’si yine ilgili komisyon tarafından belirlenip Piazza yönetimine teslim edilecek.

Anıtsal bir süs olacak

Tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir sayfa olan 12 Şubat Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Günü anısına, yapılacak takvim, Piazza AVM yönetimince hazırlanarak ücretsiz dağıtılacak. Böylece, çocukların gerek tarih kitaplarından esinlenerek gerekse de hayal güçlerini kullanarak çizdikleri kurtuluş resimleri, birer gurur abidesi olarak Kahramanmaraşlıların evlerinde, işyerlerinde sergilenebilecek.

Hediyeler verilecek

Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından çeşitli ödüller verilecek. Birinci gelen öğrenciye bir adet Grundig notebook, 2’nciye video kamera, 3’üncüye ise çeyrek altın hediye edilecek. Diğer derecelere ise yine Piazza tarafından hazırlanacak çeşitli armağanlar verilecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi