Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak İlimizde koruyucu ve önleyici hizmetleri yaygınlaştırmak amacıyla oluşturulan Kahramanmaraş İli Risk Haritası ve bu riskleri gidermek amacıyla hazırlanan Çocuk Koruma Hizmetlerinde Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında ilimizdeki en riskli olarak belirlenen 18 mahallede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle yapılan ortak çalışma ile Çocuk Hakları Durağı projesi başlatıldı. Proje kapsamında 16 tane otobüs durağına giydirme işlemi yapıldı.

Çocuk hakları durak tasarımlarına Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesinden maddeler eklendi. Buradaki temel amaç çocukların haklarını öğrenmesi ve böylece ihmal ve istismara karşı koymada bilinçlenmelerinin ve öncelikle kendilerini koruyabilmelerinin sağlanması olarak belirlendi.

Ayrıca günümüzün en büyük sorunlarından olan teknoloji bağımlılığının önlenmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca başlatılan Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi kapsamında hazırlanan görsellere de Çocuk Hakları Duraklarımızda yer verildi.

Editör: Haber Merkezi