Mevlid Kandili dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Mehmet Fatih Çıtlak, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak davetlileri bilgilendirdi.

Peygamber Efendimizin hayatının kalıplaşmış ifadelerle öğrenilmemesi gerektiğine işaret eden Çıtlak: “Günümüzde Yüce Peygamberimizin hayatını sadece kalıplaşmış ifadelerle ve şekillerle öğrenmek yerine araştırmak ve O’nun sünnetleri ile öğrenmek ve uygulamak gerekir. Ama maalesef insanlarımız Yüce Peygamberimizin hayatını yeterince bilmiyorlar ve araştırmıyorlar” diye konuştu.

Konuşma sonrasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Mehmet Fatih Çıtlak’a Madalya Beratı hediye etti.

Madalya Beratı hediye takdiminin ardından kısa bir konuşma yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Yanardağ; “Biz bu etkinliği Mevlit Kandili gününde yapmayı planlamıştık. Ancak Fatih Çıtlak Bey’in umre ziyaretinde olmasından dolayı bugüne nasip oldu. Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed’siz muhabbetten ne nasıl?” diye konuştu.




Editör: Haber Merkezi