Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci ile birlikte makamında ziyaret ettiğimiz ve çalışmaları hakkında bilgiler aldığımız, Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, Elbistan - Göksun arası yolun duble yol olmasının önemine dikkat çekti ve doğal gaz iletim hattının mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı. Bu konularda önemle milletvekillerinden de yardım istedi.

2. döneminde hizmet atağı yapacağını söyleyen Başkan Küçük, Elbistan’a teleferik ve seyirtepesi projesinin çok yakışacağını artı bir değer katacağını söyledi.

Söyleşimizin ardından “Ekinözü Kırkgöz’de Eli Belinde yemezsek olmaz” diyen Başkan Küçük’ün bu daveti reddedilemezdi.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat’ın da eşlik ettiği davette, sohbetimize Çin’de yaşayan bir Elbistanlı Lütfi Kuyucu renk kattı.

ÇİN'DE BİR ELBİSTANLI

Çin, ne çektiyse Türklerden çekti. Avrupa'dakiler çocuklarını korkuturken, "Eyvah, Türkler geliyor!' derken, Çinlilere de meşhur "Çin seddi'ni kurduruyorlar. Bugün dünyanın en büyük nüfus oranına sahip ülke, teknolojide, tarımda ve kısacası tüm üretim alanlarında dünyaya meydan okur, pazarı ele geçirirken, Çin'i ele geçiren, kurduğu 'hazar' isimli şirketi ile birçok sektörde kendini kabul ettiren Lütfi Kuyucu ile tanıştık Ekinözü'nde.

Askerlikten sonra rızkını dışarılarda aramış, 13 yıldır da Çin'de. Elektronikten gıdaya, tekstilden turizm ve otomotiv sektörüne kadar bir uğraş içinde olan şirketi yanında, Çin'de rızkını arayan ve oraya yerleşen hemşehrilerini bir çatı altında toplamış, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamış. Masamıza geldi, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük'e hitaben; "Başkanım, çalışmalarını takip ve takdir ediyorum. Seni yalnız ben değil, Çin bile yakından izliyor. Bu arada, Çin Ankara Başkonsolosu'nun (Yang Jiechi)  da sana selamını getirdim. Uzun zamandır görmemiştim, Elbistan çok değişmiş, çok gelişmiş. Çalışmalarınızı duyuyorum, izliyorum. İkamet ve ticaretini sürdürdüğüm şehrin (Şenzeng) belediye başkanı bayan. Size onun da selamını getirdim" dediğinde, Başkan Durmuş Küçük'ün yüzündeki mutluluk ifadesini çizecek ressam daha anasından doğmamıştı.    

43 yaşındaki Lütfi Kuyucu, çok renkli bir insan. Esprili, hayat dolu. Çin'deki başarı grafiğini anlatırken, biz de kendisi ile iftihar ettiğimizi söylüyoruz.





 

 

Editör: Haber Merkezi