Çağlayancerit İlçesi Helete Mahallesinde “ Elmada Entegre Mücadele ve Hastalık Zararlıları Yönetimi” konulu tarla okulu eğitimi düzenlendi.

Bu projedeki amaç üreticileri kendi bahçelerinde uzman yapmak, üretimde verimliliği ve kaliteyi arttırabilmek, Hastalık ve zararlıları daha kolay tanıyabilmelerini sağlamak ve yönetim becerilerini geliştirmek amacıyla İl ve İlçe Müdürlüğünün birlikte düzenlediği Çağlayancerit ilçesi Helete mahallesinde  “Elmada Entegre Mücadele ve Hastalık Zararlıları Yönetimi” konulu tarla okulu eğitimi düzenlendi.



“Elmada Entegre Mücadele ve Hastalık Zararlıları Yönetimi” konulu tarla okulu eğitime katkı sağlayan KSÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Murat ASLAN;  elmada entegre mücadele kapsamında Üniversitemiz İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve diğer teşkilatlar ve çiftçilerimiz ile bu tür toplantılar yapıyoruz önemli olan burada üreticilerimize ilaçsız yada ilacın en az kullanıldığı bir sistemde üretim yaptırabilmek dedi.


İhsan EMİRALİOĞLU Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Tarla Okulu projesi kapsamında çiftçilerimizi kendi tarlasının uzmanı yaparak, üretimde verimliliği ve kaliteyi artırmak istiyoruz dedi.

Çağlayancerit Helete Mahallesi çiftçilerinden Ali SOLAK; Helete de iyi tarım uygulamaları yapan çiftçilerden birisiyim İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü destek ve yönlendirmeleri ile iyi tarım uygulamasına geçtik. Amacımız daha kaliteli ve yüksek verimli üretim yapmak dedi.

Daha sonra ise Tarla Okulu kapsamında entegre mücadele yapan çiftçilere belgeleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi