Paris Düğün Salonundaki toplantıda konuşan CHP İL Başkanı Füsun Zabun, seçeme ve seçilme hakkı gününün Türk kadınlarına hayırlı olması dileğinde bulundu ve kutladı.

“Bu nedenle, 5 Aralık 1934 tarihinden itibaren kadın hakları günü kutlanır. 8 Şubat’ta yapılan milletvekili genel seçimlerinde kadınlar ilk kez milletvekili seçme ve seçilme hakkını kullandılar. Bu seçimlerin sonunda oluşturulan beşinci dönem TBMM’ne 1+8 kadın milletvekili girdi. Bu ülkemiz içinhafızalarda8n silinmemesi gereken yeniliktir. Bu konuda başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve emeği geçenleri şükranla anıyorum” diyen Zabun, toplantıya  destek veren tüm kadınlara teşekkür etti.

BİR SURİYELİ’NİN DURUMUNA DÜŞMEMEK İÇİN

Zabun, Türk kadınını, Türk anası her zamana güçlüdür eski kahraman vatansever Türk kadınlarını kendilerine örnek alıp, her konuda duyarlı olup, yavrularımız, torunlarımız ve ülkemiz için çalışmak gerektiğini kaydetti ve; “Ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanmakta, ülke bölünmeye çalışılmakta, kadılar sürekli aşağılanmakta ve hor görülmektedir. Peygamberimizin cennet anaların ayakları altındadır hadisini bile görmeyenlerden bize fayda gelmez, aksine zarar gelir. Son zamanlarda kadın ve küçük yaştaki çocuklara tecavüz ve dayak olaylarının arttığı görülmekte. Bunlara dur demek için, birlik ve beraberliğimizi kararlılığımızı ortaya koymanın tam zamanıdır. Başka Türkiye yok. Bizim sahip çıkmamız gereken değerlerimiz var, bana ne demek, vurdumduymazlık yapmak, Allah korusun her gün gördüğümüz bir Suriyeli durumuna düşmek demektir. Onlara mücadele etmediler ve onlara bu hak tanınmadığı için bu hallere düştüler” diye konuştu.

MÜCADELE ETMEK KADINLARIN RUHUNDA VAR!

CHP’de kadın hareketinin başladığını ilan eden Başkan Zabun, CHP’yi iktidar yapacaklarını vurguladı, devam ederek de; “Bugün buraya köyünden, km.ce uzaktaki ilçelerinden büyük bir özveri göstererek işini, eşini bırakıp gelen Cumhuriyet bekçileri, tüm kadın yöneticilerimize, üyelerimize ve partili dostlarımıza minnet ve şükranlarımı sunarım” diyerek sözlerine nokta koydu.

Takiben söz alan CHP İl Başkanı Esat Şengül ise, kadınlara seslendi, iktidar partisinin iç ve dış siyasetine ilişkin kesitler verdi, AK Partili kadınların kapı kapı, ev ev dolaştığını ileri sürerek, aynı duyarlılığı ve gayreti CHP’li kadınlardan beklediğinin altını çizdi, iktidarı eleştirdi, ülkenin iyi yönetilmediğini ileri sürerek, kadınlara bu anlamda büyük sorumluluklar düştüğüne işaret etti.

Takiben söz alan CHP Adana milletvekili Elif Doğan Türkmen de, ülke siyasetinin geniş yelpazesini çizdi, Aladağ’daki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklarının katilinin ise çocukları o yurda mahkum eden zihniyet olduğuna dikkat çekti. 





Editör: Haber Merkezi