Ülkemizin tam bağımsızlığı ve halkımızın özgürlüğü için bundan 95 yıl önce verilen mücadele ülkenin kurtuluşuna ve bağımsızlığına giden yolun açılmasına vesile olmuştur. Maraş halkı emperyalist sömürü ve işgal sürecine boyun eğmemiş, bağımsızlık için bedenini siper ederek kahramanca mücadele etmiş, yurt savunmasında kurtuluşun kapılarını ardına kadar açmıştır.
12 Şubat’ta Maraş’ın kurtuluşuyla taçlanan tarihe altın harflerle yazılan bu kahramanlık örneğini, sadece Kahramanmaraş içerisinde bırakmayan, elde ettikleri başarıyı diğer şehirlerimizi kurtarmak için de değerlendirerek komşu illere destek olan Kahramanmaraş halkı dün olduğu gibi bugünde milli ve manevi değerlerimize kararlılıkla sahip çıkacak, bu değerleri gelecek kuşaklara aktaracaktır.

Bu vesileyle tarihimizin en zorlu koşullarında sergiledikleri örnek mücadele ile bütün zorlukların üstesinden gelen bir milletin evlatları olarak bu müstesna günü büyük bir gururla yad ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, üzerinde yaşadığımız toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimin bayramını kutluyorum.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi