Yeşilyurt Mahallesi Fatin Rüştü Zorlu Caddesi'nden geçen İlker Bayrı'nın (16) üzerine yoğun kar yağış nedeniyle kopan elektrik teli düştü. Bayrı, akıma kapıldı. Olayı gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Servis ve polis ekiplerine bildirdi. 1.5 saat sonra akımın kesilebilmesiyle sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan müdahalenin ardından Elbistan Devlet Hastanesine sevk edilen çocuk, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

İhmalin araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması için Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Ali Öztunç, önergesinde aynen şu ifadeleri kullandı;

"ÜLKEMİZDE İNSAN HAYATININ DEĞERİ..."

"Kahramanmaraş Elbistan İlçesinin Yeşilyurt Mahallesinde kar nedeniyle kopan elektrik telinin kaldırıma düşmesi ve karla kaplı elektrik telini fark etmeyen 16 yaşındaki lise öğrencisi İlker Bayrı tele basması sonucu elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmış, ambulans gelmesine rağmen yerlerin ıslak olması ve AKEDAŞ’ın tüm aramalara rağmen elektrik akımını 1,5 saat sonra kesmesi ilkyardım ekiplerinin müdahale edememesine neden olmuş, 1,5 saat can çekişen genç, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Ülkemizde insan hayatının değeri maalesef bu kadar.

Buna istinaden;

1- Vatandaşların akımı kesilmesi için AKEDAŞ yetkililerini ısrarla aramalarına rağmen neden elektrik akımının kesilmesi 1,5 saat sürmüştür?

2-  İnsan hayatı bu kadar mı değersiz, bu genç evladımızın hayatını kaybetmesinde kurumunuzun bir ihmali olduğunu düşünüyor musunuz?

3-  Bu olayda ihmali bulunan kişiler hakkında bir soruşturma açacak mısınız?

4- AKEDAŞ yüksek gerilim hatlarının bakım ve onarımı ne kadar sıklıkta olmaktadır?"

Editör: Haber Merkezi