Gümüşhan da dün akşam Avukatlara bir yemek vererek niye aday olduğunu açıklayan Kahramanmaraş Baro Başkan adayı Av. Cevdet Özdemir, “ Başkan adayı ağabeylerimizin hangisini destekliyelim derken, bir de baktık ki hiç birinin bir projesi yok, bunun üzerine çok geç olmasına rağmen biz aday olarak çıktı.. hiç olmazsa ortaya projeler koydum, “ diyerek projelerini anlattı.

Cevdet Özdemir : “ Ülkemizde 110 Hukuk fakültesi her yıl binlerce mezun vermektedir. Dolayısıyla sayımız hızla ihtiyacın üzerinde artış göstermektedir. Bu sebeple de mesleğimize ilişkin ciddi bir kalite sorunu da gündeme gelmektedir. Bununla birlikte adliyelerde iş yürüyemez olmuştur. İcra daireleri çalışamaz hale gelmiş, mahkemeler karar vermekte zorlanır olmuşlardır.

Hızla çoğalan bu ve benzeri sorunlar karşısında baro yönetimleri avukatların önünde bulunan engelleri kaldırmak, çalışma şartlarını kolaylaştırmak için proje üretmek zorundadırlar. Baromuza da sürekli genç avukatlar katıldığından öncelikle genç meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek zorundayız.

BARODA DEĞİŞİM ZAMANI, O GÜN İŞTE BUGÜN! Sloganıyla çıktığımız yolda yıllardır sadece ahbap-çavuş, eş-dost ilişkileri ile yürütülen baro seçin kampanyalarına değişiklik, ciddiyet ve heyecan katarak projelerimizle bu yola koyulduk. Buradaki gayemiz, baro başkanlığı ya da baro yönetiminin icraat makamı olması, tüm meslektaşların sorunları ile ilgilenilmesi, mesleğin icrası ile alakalı kolaylıklar sağlanmasıdır.

Hiçbir aday arkadaşımızı eleştirmeden sadece bugüne kadar karşımıza projeler ile çıkılmamış olmasından dem vurarak yola çıktık. Projelerimizin elimizle gerçekleştirilmesi dileğimizdir. Lakin bu göreve layık görülmememiz halinde seçilen yönetim in eliyle gerçekleştirilmesi de arzu ettiğimiz bir husustur.

Cevdet Özdemir : Değişim sloganı ile yeni bir dönemin başladığını, bu yeni dönemde meslektaşlarımızın yönetimden hizmet talep edeceği ve hesap soracağı bir dönem olacağını belirtmek isteriz. Deklare ettiğimiz ve daha sonra tespit edeceğimiz yerel bazdaki tüm projelerimizi hayata geçirmeyi, yasal düzenleme sonucu hayata geçirilecek projeler için ise ilgili yerler nezdinde baskı kurarak bunların takipçisi olacağımızı dolayısıyla tüm vaatlerimizi yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz. Taahhütlerimizin takip edilmesinden ayrı bir memnuniyet duyacağımızı ve her türlü öneri, eleştiri ve görüşlerinize her daim açık olacağımızı bilmenizi isterim,” dedi.

Yemekte masa masa gezerek dostları ile sohbet eden Cevdet Özdemir, Pazar günü yapılacak olan seçim baromuza hayırlı olsun,” diye konuştu..

Editör: Haber Merkezi