Çetin; “bu zor süreçte tüm hekim arkadaşlarımızla omuz omuza mücadele vermekten mutluluk duyuyoruz. Bir hayat kurtarmak için kendi hayatlarını ortaya koyuyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz ellerine sağlık, emeklerine sağlık” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarının kahramanlık öyküleri bir biri ardına gelmeye devam ederken, Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Harun Çetin’den ülkenin umudu haline gelen hekim arkadaşlarıyla ilgili bir açıklama geldi.

Tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının verdiği mücadele karşısında bir kahraman gibi takdir gördüğüne değinen Çetin, Kahramanmaraş Tabip odası olarak da hekimlerin özlük haklarından, proje ekipmanlarına kadar olan geniş yelpaze de eksiklerin giderilmesi için de çaba göstermeye devam ettiklerini belirtti.

Çetin Korona Virüsle kahramanca mücadele eden hekim arkadaşlarına şöyle seslendi; “Sizler bizim için ve ülkemiz için çok değerlisiniz. Çünkü sizlerin sağlığı ve iyiliğiniz, bakım verdiğiniz insanlarınki kadar önemli. Bizim için temel öncelik sizin korunmanız ve ihtiyaç duyduğunuz her türlü desteği almanızdır. Tedavi sürecinde sevdiklerinize özellikle çocuklarımıza duyduğumuz özlemi, endişeyi biliyoruz, hepimiz yaşıyoruz. Bu süreçte çocuklarımızdan ve sevdiklerimizden bu salgından bir kişiyi dahi kurtarmak için ayrı kaldığımızı da biliyoruz. Bilin ki Kahramanmaraş Tabip Odası olarak hem dayanışma hem de önerilerinizi ve uyarılarınızı alarak gereğini yapmak üzere her an yanınızdayız. Bütün sorunlara çözüm bulamasak da, kişisel proje ekipmandan özlük haklarına uzanan bir yelpazede eksik ne var, neler yapabiliriz, sorularına yanıt vermek için çabalarımız devam ediyor. Kahramanmaraş Tabipler odası olarak sizlerle birlikte yan yana mücadele ettiğimizi bir kez daha hatırlatırken, lütfen kendinizi, sevdiklerinizi ve ekip arkadaşlarınızı koruyun. Burada da asla yalnız olmadığınızı bilin. Bu süreçte kaybettiğimiz hekim arkadaşlarımızı saygıyla anıyor rahmet diliyorum.”

Yaptığı açıklamayı, Korona Virüsle ön saflarda mücadele eden ve bu salgın günlerinde ülkemizin umudu olan hekimlerle birlikte sağlık çalışanlarına Kahramanmaraş Tabip Odası olarak ‘bir ses vermek, ellerinize sağlık, emeklerinize sağlık demek ve yanlarında olduklarını belirtmek’ için yaptığını ifade eden Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Harun Çetin, hekimlerle ve sağlık çalışanlarıyla her zaman gurur duyduklarını dile getirdi.

Çetin açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu zor günlerde ekip arkadaşlarımız, tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte mücadele ediyor, uğraşıyoruz. Her zaman yaptığımız gibi salgında da korumak, iyileştirmek ve yaşatmak için tıbbın tüm bilgi birikimini kullanıyor, sadece covid 19 hastalarına değil nerede gereksinim varsa oradaki hastalara koşuyoruz. Tabip odası olarak tüm enerjimizi, uzmanından asistanına, aile hekiminden işyeri hekimine, öğretim üyesinden özelde çalışan meslektaşıma, laboratuvar ekibinden muayene hekimine kadar hepimizin yaşadığı zorlukların azalması için harcıyoruz.” Dedi.

Sağlık çalışanlarının virüse karşı verdiği mücadelenin de tüm dünya ülkeleri tarafından hayranlıkla izlendiğini de hatırlatan Çetin, en kısa sürede bu salgından kurtulmayı temenni etti.

Editör: Haber Merkezi