Cuma günü saat 09.30 – 12.00 ve 14.00 – 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilen Çat Kapı Şair Buluşması’nda Sütçü İmam Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Kadriye Çalık Anadolu Lisesi, Özel Byza Lisesi, Kahramanmaraş Lisesi, Mehmet Gümüşer Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Erdem Beyazıt Lisesi ile Necip Fazıl İlköğretim Okulu ve Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulları’nda gerçekleştirildi.

Sütçü İmam Lisesi’nde düzenlenen Çat Kapı Şair Buluşması’na Şairlerin yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Muzaffer Doğan ve basın mensupları katıldılar.

Sütçü İmam Lisesi’nde gerçekleştirilen Çat Kapı Şair Buluşması’nda Başkan Poyraz ve şairler 10-A sınıfının kapısını çalarak içeri girdiler.

Öğrencilerin şaşkın bakışlarının sonradan heyecana dönüştüğü Çat Kapı Şair Buluşması programı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Şiirin kenti Kahramanmaraş’ta bu yıl ilkini düzenlediğimiz Şiir Festivali kutlama etkinlikleri kapsamında Çat Kapı Şair Buluşması için buradayız. Ülkemizin dört bir yanından gelen şairlerimizi sizlerle tanıştırmak için geldik. Maraş hiç kuşkusuz şiire en çok yakışan şehirlerden birisidir. Maraş’ı anlatmak için en uygun söz sanatının şiir olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Güzel ülkemizde Kahramanmaraş kadar şiir ve şairlerle özdeşleşmiş başka bir şehir olduğunu sanmıyoruz.

Her şehrin bir ruhu olduğu söylenir. Bu ruh kaybolduğunda, şehir taş, toprak ve kalabalıktan ibaret kalacaktır. İşte Kahramanmaraş’ı taş, toprak ve kalabalıktan ibaret sıradan bir şehir olmaktan kurtaran ve ona ayrıcalıklı bir konum bahşeden sır şiirdir. Bugün 100’den fazla şairimiz şu anda ilimizde okullarda Çat kapı Şair Buluşturmasını gerçekleştirmektedir.

Ben sözü daha fazla uzatmadan şairlerimize veriyorum” dedi.

Öğrencilerin coşkulu bir alkışlama sonrasında ilk söz alan Şair Adem Turan oldu ve kısaca kendini tanıttıktan sonra kısa bir dörtlük okudu.

Daha sonra sırası ile Ferman Karaçam, Muhsin İlyas Subaşı, Osman Sarı, Fatih Uğurlu ve İbrahim Yavuz, kısaca kendilerini tanıtarak birer dörtlük okudular.

Bu arada Sütçü İmam Lisesi öğrencilerinden Yunus Torun öğrenciler adına yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş’ta böylesine bir şiir festivali düzenlenmesinden dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz başta olmak üzere emeği geçen herkese ve bugün burada bulunan ve şehrimize gelen tüm şairlerimize teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Belediyesi, kültürel ve sosyal alanlarda çok başarılı çalışmalara imza atıyor ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Şiir Günleri, Şiir Festivali, Sinema Günleri, yarışmalar gibi bir çok etkinliğe imza atan Kahramanmaraş Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu ve daha sonra Atilla İlhan’ın ‘Ben Sana Mecburum’ şiirini okudu.

Daha sonra programa katılan diğer şairler ayrı ayrı sınıflara giderek Çat Kapı Şair Buluşmasını gerçekleştirdiler.

Şairler girdikleri sınıflarda kısaca kendilerini tanıttıktan sonra şiirler okudular ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar.

Editör: Haber Merkezi