Dulkadiroğlu'nda değişim ve dönüşüm semt pazarlarıyla devam ediyor. İlçede bulanan semt pazarlarını modern yapılar haline getirmek için yoğun bir çalışma yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, Doğukent pazar yerinin ardından Divanlı bölgesi için de yaptığı planlamayı hayata geçirdi. Emniyet müdürlüğünün eski karakol olarak kullandığı yapıyı yıkan Dulkadiroğlu Belediyesi, alana kapalı modern bir semt pazarı yapılacağını aktardı. Doğukent'te olduğu gibi Divanlı'ya da yapılacak olan pazar yerinin çok amaçlı bir şekilde kullanılacağı ve bölgeye hitap edeceği ifade edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu'nun değişim ve dönüşümünün tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı. İlçenin tarihi kimliğinin yanı sıra modern kimliğini de ön plana çıkarmayı hedeflediklerini bildiren Başkan Okay, bu kapsamda bir çok projeye imza attıklarını kaydetti.

Mahalleler için semt pazarlarının önemine değinen Başkan Okay, bu nedenle semt pazarlarında değişim ve dönüşüm çalışması yaptıklarını söyledi. Doğukent pazar yerinin bitme aşamasında olduğunu aktaran Başkan Okay, Divanlı bölgesi için de çalışma başlattıklarını anlattı.

Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "İlçemizi hem tarihi hem de modern anlamda değiştireceğimizi ve dönüştüreceğimizi söylemiştik. Bu kapsamda bir çok çalışmaya imza attık. Semt pazarlarımızı modern ve kapalı hale getirmekte bu çalışmalarımızın bir parçasıdır. Şuanda Doğukent mahallemizdeki pazar yerimiz bitme aşamasına geldi. Çok amaçlı kullanılacak olan bu pazar yerlerimize yönelik çalışmalarımız devam edecek. Şuanda ekiplerimiz Çarşamba pazarı için çalışma yapıyorlar. Eski karakol olarak kullanılan yapıyı yıktık. Bu yapının yerine bölgede bulunan Çarşamba pazarını taşıyacağız. Bu pazar yerimiz bölgeye hitap edecek şekilde dizayn ediliyor. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Divanlı mahallesinde bulunan vatandaşlarda Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Virane halde bulunan eski karakol binasının yıkılmasının mahalle halkı için öneminin büyük olduğunu söyleyen vatandaşlar, yerine pazar yeri yapılmasından da memnun olduklarını anlattı.

Editör: Haber Merkezi