Tüm Türkiye’de Korona Virüs Tedbirleri kapsamında “ Evde Kal” çağrıları yapılırken Kahramanmaraş’ın etkin STK’larından Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği ile Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından Canlı Yayında “Evde Kalıyoruz, Birlikte Yarışıyoruz” adıyla bilgi yarışması düzenleniyor.

Yarışma Ramazan ayı boyunca her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri saat 21.30’da canlı olarak gerçekleştirilecek.

Özellikle gençlerin yoğun ilgisini çeken Bilgi ve Kültür Yarışması Canlı Yayınla YouTube ve Kahoot.it uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor.

YARIŞMAYA NASIL KATILIRIM?

Yarışma katılmak için internet bağlantısı olan iki adet cihaz (bilgisayar, tablet, telefon, vb.)  kullanmak gerekiyor, ilk cihazdan yarışma saatinde YouTube üzerinden Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği’ne ait https://srvr.im/merdan kanalında ki canlı yayını takip etmek; ikinci cihazdan https://kahoot.it/ uygulamasını açmak gerekiyor.

Genel Kültür sorularından yapılan yarışma esnasında bir cihazdan YouTube canlı yayınında yarışma sorularını takip ederken, ikinci cihazdan Kahoot.it uygulamasını kullanarak sorulara cevap veriliyor.

Dünya genelinde eğlenerek öğrenmenin öncülerinden olan Kahoot uygulaması yarışmaya katılan kişilerin cevaplarını cevaplama hızları ve özel bir puanlama sistemi üzerinden puanlıyor.

ÖDÜLLÜ YARIŞMA?

Her hangi bir yaş sınırlaması olmayan yarışmaya 7 den 77 e herkes katılabiliyor. Yarışma atmosferinin oluşturduğu heyecanla bir yandan yüzlerce yarışmacıyla birincilik için yarışırken, aynı zamanda aile içerisinde de farklı bir yarışma ortamı oluşuyor.
Yarışma sonunda ilk 5’ giren yarışmacılara (Powerbank, Kulaklık, Kitap, Kupa, Temizlik seti, Nevresim Takımı, vb.) çeşitli hediyeler veriliyor.

Kahramanmaraşlı tüm hemşerilerimizi Korona Virüsü salgınıyla mücadele ettiğimiz, evde kaldığımız ve evde kaliteli vakit geçirmek için çabaladığımız bu zaman dilimlerinde hem ailece yarışarak hem de sonunda ödül kazanarak keyifli ve bereketli vakit geçirmek için Ahmet Özdemir ve Fatih Yiğit’ in keyifli sunumları ile gerçekleşen Canlı Yayın Bilgi ve Kültür Yarışmasına davet ediyoruz.

Yarışma hakkında detaylı bilgi almak ve aklınıza takılanları sormak için Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği’ nin https://www.instagram.com/merdandernegi/ İnstagram adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Editör: Haber Merkezi