Canlı Hayvan Borsası’nın ilk canlı hayvan kabulünde üreticiler ve tüketiciler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer ilgililer bir araya geldiler.

Canlı Hayvan Borsası’nın ilk hayvan kabulüne ilişkin görüşlerini dile getiren Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Abdulkadir Arifoğlu, Canlı Hayvan Borsası’nı yerinde bir hizmet olarak gördükleri ifade ederek: “Kahramanmaraş’ımı için geç kalınmış bir hizmet. Daha önceki belediye başkanları sürekli bu konuyu dillendirdiler ama yapıp hizmete sunmak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a nasip oldu. Bu önemli ve anlamlı hizmetten dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah’ım hayırlı eylesin” dedi.

Bölgeye hitap edecek en büyük Canlı Hayvan Borsası’nı hizmete açmaktan gurur duyduklarını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi başkanı Aslan Akmaz ise: “Bu anlamlı ve önemli hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ımız ve bölge insanlarımız için mükemmel bir hizmet.  Canlı Hayvan Borsamız hem hayvan üreticilerine, hem besicilerimize hem de tüketicilerimize hizmet verecek. Daha temiz, daha sağlıklı ve daha hijyenik bir ortamda insanlarımız canlı hayvan alım-satımını gerçekleştirecekler. Burada önemli bir husus ise buraya canlı hayvan getiren araçlar buradan çıkışta dezenfekte edilerek salınacak. Bu da insan sağlığı ve hijyen açısından çok önemli” diye konuştu.



Gece saatlerinde başlayan hayvan kabulü sırasında sabah ilk ışıklarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara sıcak çorba ikram edilirken, vatandaşlar temiz ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapmanın keyfini yaşadılar.

Kahramanmaraş'ta 6 bin metrekare kapalı alan olmak üzere 23 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen ve yaklaşık 4 milyon liraya mal olan canlı hayvan borsasının, bölgenin bu alanda önde gelen tesisler arasında yer alıyor.

Canlı Hayvan Borsası, içerisinde 500 büyükbaş hayvan, 1500 küçükbaş kapasiteli hayvan barındırma yerleri, küçükbaş teşhir padokları bulunan ikişer katlı sosyal tesis ve idari binanın yanı sıra, kantar odası, gübre deposunun, su deposu ve kuyusu ve nizamiye binası ve dezenfekte sistemi alanlarını da barındırıyor.
Editör: Haber Merkezi