Kahramanmaraş, 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 5-6 Şubat tarihlerinde Prof. Dr. Canan Karatay’ı konuk edecek.

Prof. Dr. Canan Karatay’ın gelişiyle ilgili Ramedia ve Aura Organizasyon MADO Evi’nde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ramedia ve Aura Organizasyon Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Talha Özen, yaptığı konuşmasında; “Yüz yıllardır süregelen Kahramanmaraş paçası ve gastronomi konusunda KSÜ’de Cahit Zarifoğlu konferans salonunda düzenlenecek konferansta kahraman şehrimizin paçasının ne kadar değerli olduğu ve gastronomi alanında ne kadar geniş yelpazeye sahip olduğumuzu anlatacağız” dedi.

Özen, konuşmasının devamında; “Ramedıa ve Aura organizasyon olarak Kahramanmaraş’ta nasıl bir etkinlik düzenleyebiliriz, Kahramanmaraş ismini nasıl daha fazla kitleye ulaştırmanın hesabı yaparken, şehrimizin isminin yanında değerlerinin de ön plana çıkmasını ön gördük. Bunun içinde canan hocamız ile görüşerek şehrimize davet ettik. Canan Karatay hocamızın yanında Kahramanmaraş’ımızın bir değeri olan Türkolog Sibel Topçuoğlu Dedeoğlunu da davet ederek, Kahramanmaraş mutfağının ne kadar geniş lezzet yelpazesine sahip olduğunu anlatmak istedik. Bu işin başrolünde Gökhan Büyükdereli’nin olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

BU İŞİN GÖNÜLLÜLÜK ESASLI OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ

Bu nedenle, yolumuza emin adımlar ile devam edip bu aşamaya kadar geldik.  Bu kapsamda yola çıktığımız ilk günde bizi yalnız bırakmayan başta il kültür ve turizm müdürümüz Seydihan Küçükdağlı olmak üzere, Kahramanmaraş Kültür, Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanımız Gökhan Büyükdereliye sonsuz teşekkür ediyoruz.  Öte yandan bizlere desteklerini esirgemeyerek, ilk talebimizde elini değil gövdesini taşın altına koyan Kanbur ailesi başta olmak üzere, bizlere maddi anlamda destek veren tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.

BİZ BU ŞEHİRE GÖNÜL VERDİK

Sloganımız bu. Bu projeyi bir başlangıç olarak görüyoruz. Kahramanmaraş’ımızda bundan böyle özel müteşebbislerin neleri başarabileceğinin kanıtı olarak bugün burada bu programın tanıtımını yapmaktan son derece mutlu ve gururluyuz.  Bu proje ile kalmayıp önümüzdeki günlerde kahraman şehrimizin değerlerini her platformda duyurmaya devam edeceğiz. 

Bizleri bugün burada yalnız bırakmadığınız için siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.  Sizlerin de bu konuda yardımlarını talep ediyoruz. Yapılacak her bir haber arama motorlarında sosyal medyada Kahramanmaraş’ımızın isminin daha çok kitleye ulaşmasını sağlayacaktır. Bu konuda gereken desteği vereceğinizde şüphemiz yok.  

Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor, tüm Kahramanmaraş halkını 5 Şubat 2020 tarihinde Prof. Dr Canan Karatay hocamızın ve Türkolog Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu’nun konferansına davet ediyorum” ifadelerine yer verdi ve son olarak MADO ailesine teşekkür etti.

KANBUR: ZENGİN BİR YEMEK KÜLTÜRÜNE SAHİBİZ

MADO yönetim kurulu üyesi Atilla Kanbur ise, böyle bir organizasyona sponsor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Canan hanımın şehrimize gelişi, lezzet zenginliğimizi tatması yanında anlatmasını bir fırsata çevirmeliyiz. Biz de bize düşeni yaptık. Çünkü insanlar boğazından geçeni unutmuyorlar. Ülkelerin tanıtımında markalar önemli. Gastronomi için bir fırsat. Bunu derken sadece dondurma akla gelmemeli. Zengin bir yemek kültürüne sahibiz. Bu sebeple bu işi sahiplendik, kabullendik, inşallah doğru olanı yaptık“ dedi.

BÜYÜKDERELİ: ŞEHRİMİZ HEP BİRLİKTE TANITABİLİRİZ

Kahramanmaraş Gastronomi Derneği Başkanı ve Germenicia Oteli Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli de Kahramanmaraş’ın zengin bir damak zevkine sahip olduklarını ifade etti.

Büyükdereli; “Sadece, senede birkaç gün değil, 365 gün herkes bu gerçeğin, tüm şehir bunun farkında olmalı. Bu işi sadece MADO değil, herkes üstlenmeli. Çünkü burada herkese ciddi görevlere düşüyor. Şehir olarak büyümek zorunda isek ki öyle, sen-ben değil, biz ilkesi ile hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi