İsadivanı Cami imam Hatibi Cuma Biricik, Kuran Kursu’na katılan öğrencilerine iftar verdi. Değişik yaş guruplarından yaklaşık 50 çocuğun katıldığı iftar yemeği cami içindeki son cemaat yerinde gerçekleştirildi. Yemekten önce camiye gelen öğrenciler cami bahçesinde koşarak oyun oynayıp gönüllerince eğlendiler.

İsadivanlı Cami imam hatibi Cuma Biricik Ramazan ayının ve oruç tutmanın önemine değinerek: “Ramazan her aydan hayırlıdır. Yaz döneminde çocuklarla kaynaşmak amacıyla kardeşlik iftarı vermeyi düşündük. Bu ayın anlamını iyi kavramamız ve yeni yetişen nesillere kavratmamız gerekir. Bilindiği gibi iftar yemekleri hep büyüklere verilir. Ben de çocuklarımızın Ramazan sevincini yaşamalarını ve ilerleyen yıllarda yaşadıkları bu anın bir hatıra olarak benliklerinde yer almasını istedim. Bunun yanında imkânı olmayan, ihtiyaç sahibi çocuklarımız da var. Bu çocuklarımızın da diğer arkadaşlarıyla kaynaşmasını arzu ettim” dedi.



İftar yemeğine katılan öğrenciler çocuk diliyle iftar duası yaptılar, Kur’an okudular. Çocuklar daha sonra hep birlikte akşam namazını eda ettiler.

Kuran kursu öğrencilerinin ağzından dökülentek cümle ise Cami İmam Hatbi Cuma Biricik’e teşekkür oldu.

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN
Editör: Haber Merkezi