Çakıroğlu Derneği adına yönetim kurulu başkanı Muhammet KAMALAK tarafından yayınlanan mesajda;

“Kahramanmaraş’ın güney kapısı konumunda bulunan Kahramanmaraş’a coğrafya ve sosyokültürel olarak en yakın ilçesi olan ve Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda büyük emekleri ve önemi bulunan Eloğlu ismi ile köy ve bucak olarak varlığını devam ettirirken Merhum Başbakan Adnan Menderes’in emri ile20 Nisan 1960 tarihinde çıkarılan 7033 sayılı yasa ile ismi Türkoğlu olarak değiştirilerek ilçe oluşunun 56. Yıl dönümünü kutlayarak Kaymakamımız Serdar KARTAL ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş tebrik ederiz.  

İlçe olmasının öncesinde ve sonrasında ilçemize değer katan ve ilçemizin gelişimi için çaba sarf eden başta Kaymakam ve Belediye Başkanlarımız olmak üzere ilçemizde görev yapmış tüm mülki idare amirlerimize teşekkürü bir borç biliriz. Bunların yanında her daim devletinin yanında bulunan ve en büyük hizmeti ve teşekkürü hak eden ilçe halkımızı da saygıyla selamlarız.” İfadelerine yer verildi.

Çakıroğlu Derneği, Türkoğlu ilçesi Çakıroğlu mahallesi vatandaşları tarafından Kahramanmaraş’ta kurulmuş ve faaliyetlerine devam etmektedir. 
Editör: Haber Merkezi