Geçtiğimiz hafta tüm medyada yer alan ve Kahramanmaraş’ı ulaşım kavşağı haline getirecek Elbistan-Göksun karayolunun ihalesinin Ağustos ayı içerisinde yapılacağı ve Çağlayancerit-Adıyaman Yol kavşağı arasındaki bölümün ihalesinin sonuçlandığı müjdesini veren Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Ak Partili Milletvekillerine teşekkür artarak devam ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın ihalesi sonuçlanan Çağlayancerit-Adıyaman yol kavşağı arasındaki 58 milyon TL’ye mal olması planlanan 31 Km’lik bölümün bu ay içerisinde başlaması için yoğun çaba harcadığı bildirildi.

Adıyaman yol kavşağı-Çağlayancerit arasındaki yolun yapımının ilçeye büyük bir ivme kazandıracağını belirten Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki ise bu yolun yapımında en büyük emeği olan başta Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Ak Partili Milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan’a minnet duyduklarını söyledi.

Kızılseki; “Gerçekten bu yol büyük bir sıkıntı oluşturuyordu ve çok şükür hükümetimizin gücüyle yıllardır halkımızın konuştuğu yolumuza bu ay içerisinde kazma vurulacak.

Öncelikle acil olması sebebiyle enerjimizi Çağlayancerit-Adıyaman Yol kavşağı arası için harcadık ve bunu başardık. Şimdi ise kalan tüm enerjimizi Dulkadiroğlu-Çağlayancerit arası için harcayacağız. O yolla ilgili de bir fizibilite çalışması yapıldı, hemşerilerim gönlünü rahat tutsun, Adıyaman yol kavşağı arasındaki yolumuza nasıl başlanıldıysa 3,5 yıl içerisinde de Dulkadiroğlu ile ilçemiz arasındaki yol için çalışmalara başlatacağız” dedi.

31 km’lik alanda köprülerin de olacağını dile getiren Kızılseki, yolumuzun bir çok yeri heyelan bölgesiydi ve kışın kar’dan geçit vermiyordu. Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal bu yolun standardının da iyi olması için çok üzerine durdu. Milletvekillerimizle birlikte yatırım programına alınmasını sağladı ve ihale sonuçlanarak firma bu ay içerisinde yer teslimini alarak yolumuzun yapımına başlayacak.” Diye konuştu.

Kızılseki ayrıca bu ay içerisinde firmanın yer teslimini alacağını ve temel atma töreni düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi