Çağlayancerit Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda, iftar öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İlçe Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki ile birlikte tek tek masaları gezerek vatandaşları dinlediler.

Binlerce kişinin katıldığı iftarın ardından İlçe Müftüsünün yaptığı duaya hep birlikte âmin denildi ve açılış konuşmasını yapan Çağlayancerit İlçe Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, birlik ve beraberliğin önemine değinerek:

BELEDİYECİLİĞİN MERKEZİNDE İNSAN VARDIR

“Bugün aynı masada, aynı sofra etrafında orucumuzu açtık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç da buna vesile oldu. Ben kendisine ve tüm ekibine minnet duygularımı ifade ediyorum. Tabii bizim kadar şanslı olamayan mazlum kardeşlerimiz var. Aynı sofrayı, aynı ortamı paylaşamayan kardeşlerimiz var. Onların da bir an evvel böyle bizler gibi güzel ortamlarda, birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde, oruçlarını açmalarını temenni ediyorum. Aslında bugün burada bir gerçeği daha gözler önüne sermiş olduk. Belediyecilik; gerçek manada sadece bir yerleşim biriminin fiziki koşullarını düzeltmek değildir. Belediyeciliğin merkezinde insan vardır. Belediyecilik gerçek anlamda insan ruhuyla uzantılıdır. Belediyecilik, işte gördüğünüz gibi insanların mağduriyetine ortak olmaktır. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız bizlerle beraber oldu. Bizim manevi hayatımıza ortak oldu. Ben kendisine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Değerli kardeşlerim, Ramazan'ı Şerifinizi, bir kez daha tebrik ediyorum. Ve İnşallah bunun akabinde Ramazan Bayramını da birlik ve beraberlik içerisinde idrak etmeyi yüce Allah'tan diliyorum” dedi.

BİZLER, SİZLERİN HİZMETKÂRIYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’ta konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Bizler, sizlerin hizmetkârıyız. İlçe Belediye Başkanımızla beraber, Büyükşehir olarak omuz omuza vererek Çağlayancerit’imizi en güzel hale getirme gayreti içerisindeyiz.

Özellikle altyapı başta olmak üzere; kanalizasyon, içme suyu, yollar, parklar… Yoğun bir çalışma içindeyiz. Şu an Engizek Mahallesi'nin anayolunu yapmaktayız, yaklaşık 10 kilometre! İnşallah daha sonra da tüm kırsaldaki yolların hepsini bu yıl içerisinde bitirme gayreti içerisindeyiz. Hemen şuradaki ana yolu da asfaltlayacağız İnşallah. Yaklaşık şehrimizin içinde altyapı değişimi ile bozulan park olan yeri de bu sene, Engizek yoluyla beraber inşallah bitireceğiz. Göreceksiniz bu sene; geçmişte söz verdiğimiz birçok işleri bitireceğiz. 2016 içerisinde büyük oranda bitmiş olacak.

Tabii hizmet bitmez.

Gelecekte, yeni ihtiyaçlar ortaya çıkar. Onları yapma gayreti içerisinde olacağız. Omuz omuza çalışacağız.

Tabi ülkemizin huzuru, güvenliği, bunun için çok önemli! Hizmet için çok önemli! Birlik ve beraberliğimiz çok önemli! Yani biz, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda; huzuru hep beraber tesis ettiğimizde, ülkemizin her tarafı bereketlenecek. Ülkemizin her tarafında yapılan hizmetler daha da artacaktır. Onun için bu mübarek günlerin hürmetine bizler, hepimiz huzurdan, mutluluktan, birlik ve beraberlikten sorumluyuz. Kendi çevremizdeki insanların birlik ve beraberliğini sağlamalıyız. Çünkü Çağlayancerit’imizin Engizek Mahallesi'nde, Aksu Mahallesi'nde birlik ve beraberlik olursa; Çağlayancerit'te de olur. Çağlayancerit'te birlik, beraberlik ve huzuru test ettiğimizde; Kahramanmaraş'ta da olur. Kahramanmaraş'ta test ettiğimizde, Türkiye'de olur. Onun için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Biz, birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizi omuz omuza desteklemeliyiz. Kendi aramızdaki sorun ve problemleri aramızda konuşarak çözmeliyiz.

Yani; insanların yaşadığı alanlarında, sokakta, mahallesinde; diğer insanlarla, vatandaşlarla problemleri olabilir. Bunların konuşularak, karşılıklı istişare edilerek çözülmesi lazım. Göreceksiniz ki baktığınızda bu her yere yansımış. Hanemize yansır. Şehrimize yansır. İlçemize yansır. Huzur, bunun için çok önemli! Birlik ve beraberliğimizi Allah'ım daim eylesin İnşallah! Birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimizde; Türkiye'miz güçlenecek İnşallah.”











Editör: Haber Merkezi