Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplanan son mecliste meclis üyelerine beş yılın anısına birer plaket takdim edildi.

Meclis toplantısının açılışında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu ifade edere: “Bundan 104 yıl önce dünyanın en güçlü orduları tüm donanmalarıyla, birlikleriyle, tüm silahlarıyla, tüm teknolojileriyle dünyada ne kadar insan varsa toplayarak vahşice saldırdılar. Hamdolsun bu aziz millet kahraman ecdadımız iman dolu göğsüyle Çanakkale’de bir destan yazdı. Tüm dünya tarafından takdir edilen; yiğidin hakkı yiğide verilir derler ya tam da öyle. Tüm dünyada, herkesinde kabul ettiği zafer hamdolsun. Kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.

AVUSTRALYA’DA YAZILAN DESTAN

Başkan Erkoç konuşmasının devamında : “Tabii burada bir detay anlatacağım size. Tam Çanakkale Zaferinin zamanında bundan 104 yıl önce dünyanın çok uzak bir köşesinde Avustralya’da bir destan daha yazıldı. Çanakkale ile bağlantılı bir destan bu da.

‘Kahramanmaraş’tan Avustralya’ya göç eden bir dondurmacı kahramanımızın hayat hikâyesi yazdığı destan bu. Bunun yeni filmi de çekildi, ‘Türk İşi Dondurma ‘ diye, sinemalarda 15’inde başladı. Tüm Türkiye’de ve tüm dünyada gösterime de girdi. Bu film; bir Kahramanmaraşlı kahramanın Avustralya’da dondurma satarken savaş olduğunu öğrenir. Ve bu savaşa katılmak için buraya gelmek ister, ordumuza katılmak ister ama bu mümkün olmaz, bir türlü gelemez. Gelemeyince de orada savaşmaya karar verir ve orada işgalci güçlere karşı bir cephe açar ve o cephede saygıdeğer arkadaşlar, bu hemşeriniz, kahraman hemşeriniz çok ağır kayıplar verdirir. İki kişiler bunlar, iki hemşerimiz bunlar ve ordalar, buraya gelecek takviye güçlerini de engellerler. Çanakkale savaşında yeni kuvvetlerin gelmesini de engeller belki de savaşın seyrini değiştirirler. Çanakkale Savaşının seyrini değiştiren bir diğer kahramanlık olayı Avustralya’da Kahramanmaraşlı kahraman bir ecdadımızı onları da rahmet ve minnetle yad ediyoruz. İşte biz de hamdolsun böyle bir şehirde yaşamaktan da gurur duyuyoruz. Ben yeniden Çanakkale Zaferinde, Kurtuluş Savaşında, 12 Şubat’ta, Güneydoğu’da ülkemizin bütünlüğü için sınır ötesinde şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz. İnşallah bu Çanakkale ruhu, bu aziz millette kıyamete kadar yaşayarak devam edecek inşallah” diye konuştu.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından ihtisas komisyonlarından gelen raporların görüşülmesine geçildi.

ADINIZ KURUCU MECLİS OLARAK TARİHE GEÇTİ

Raporların görüşülmesinin ardından Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “ Büyükşehir Belediyesi üyesi arkadaşlarımızın hem bürokrat arkadaşlarımız, çalışanlarımız hamdolsun tarihe geçecek eserler bıraktık, bu beş yıllık süreçte. Tabii emeklerimizden, gayretlerimizden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun her türde başarılıklar, meclisimizi aksatmadınız her zaman katılım çok üst düzeyde oldu. Katılımdan dolayı hizmetlerimizin aksadığı bir dönem, bir meclis toplantısı olmadı., en ağır kış şartlarında bile. Ve şunu da özellikle söylemek istiyorum. Hiçbir arkadaşımız beş yıllık süreç boyunca bizi zora sokacak, bizi sıkıntıya sokacak bir talepte, özel şahsi bir talepte bulunmadı hamdolsun. Bundan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu çok önemli yani şeffaf, doğru, adaletli, hakkaniyetli bir çalışma yürüttük ve biz de burada görev yaptığımız süre içinde ihtisas komisyonlarına hemen hemen neredeyse hiç karışmadık. Başta imar komisyonu olmak üzere arkadaşlar. Çünkü orada bir istişare ile alınan karar var. Hem meclis üyelerimiz,  ilgili teknik adamları, memur arkadaşları, bürokrat arkadaşları beraberce aldığı kararlara biz de uyduk arkadaşlar. Çok nadir fikir ayrılığımız oldu. O zamanda da ben arkadaşların fikrine genelde uyum sağladım bu dönemlerde de. yani çok teşekkür ediyoruz. Bu ilk kurucu dönem, kurucu mecliste çok önemli arkadaşlar. Hep beraberce isimlerinizin tarihe geçtiği inancındayım.  Kahramanmaraş’ımızın birçok başta alt yapı olmak üzere, özellikle kırsalda çok sıkıntı vardı, altyapı olmak üzere yani urup yolları, taze su, içme suları bunlar çok önemli çalışmalar oldu. 4 bin 600 km yol çalışması yapmışız. 4 bin km civarı kadarda içme suyu isale hattı altyapıda. Millet bahçeleri, müzeler, kayak merkezi, restorasyonlar, sosyal tesisler onları şimdi millet konağı yapıyoruz, ilçe merkezlerine. Yarın da inşallah Çağlayancerit’te açacağız. Çarşamba günü açılış yapacağız. Açılışımıza da bekliyoruz arkadaşlar sizleri. Geçen hafta içinde Ekinözü’nü açtık. Hamdolsun her ilçede hep beraberce güzel şeyler bıraktığımıza inanıyoruz. Sizlere ve ailelerinize çok teşekkür ediyoruz arkadaşlar. İnşallah gelecek yıla çok daha iyi yerlerde olursunuz, pek çok arkadaşımız devam etmiyor ama şunu söyleyeyim; bu dönem zaten çok yoğun belki birçok ilde bir yılda yapılacak şey kadar imza attınız. Hepinize sağlık, sıhhat diliyoruz.  Hayırlı uzun ömürler diliyoruz arkadaşlar” dedi.

Daha sonrasında ise Başkan Erkoç teker teker bütün meclis üyelerine birer plaket takdim ederek teşekkür etti.

Meclisin sonunda Başkan Erkoç ve meclis üyeleri topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Haber Merkezi