Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çevre düzenleme ve güzelleştirme adına yaptığı çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

İlkbaharın yaşandığı şu günlerde mevsimlik çiçek dikim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 2 milyon çiçeği toprakla buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanları içerisinde Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen mevsimlik çiçek dikimi sonrasında Kahramanmaraş’ın caddelerinde çiçekler açtı.



Adana Yolu, Doğu Çevre Yolu, Batı Çevre Yolu, Havaalanı Yolu, Orhan Sezal Bulvarı,  Odun Ambarı Kavşağı, Sümbüllü Bulvarı, Av. Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı, Tekerek Yolu AKDO Kavşağı, Başkonuş Caddesi, Hanefi Mahçiçek Bulvarı, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Şeyh Edebali Bulvarı, Gazi Osman Paşa Bulvarı, Fetih Bulvarı, Girne Caddesi, Kuddusi Baba Bulvarı, Sait Zarifoğlu Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı, Kadir Paşa Bulvarı, Trabzon Bulvarı, Azerbaycan Bulvarı ve Haydar Aliyev Bulvarı’nda açan çiçekler say3esinde adeta bir renk cümbüşü yaşanıyor.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki tüm refüj ve kavşaklarda mevsimlik çiçek dikimini tamamlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin diktiği çiçek çeşidi ve miktarları ise şöyle: Çuha 154 bin, Lale Soğanı 390 bin, Nergis Soğanı 150 bin, Sümbül Soğanı 210 bin, Süs Lahanası 190 bin,  Menekşe 757 bin  ve Sıklamen  39 bin 110 adet.
Editör: Haber Merkezi