Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Akıllı Trafik alanında gerçekleştirdiği başarılardan dolayı Online ve Interaktif Trafik Yönetimi konusunda Türkiye’de en prestijli ödül olan ‘Ulaşımda Aklın Yolu’ ödülüne layık görülen belediye oldu.

Ankara’da 6-7 Mart 2019 tarihleri arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gerçekleştirilen  1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’nde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşımda Aklın Yolu ödülü ile ödüllendirildi. Ödül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından belediyemiz adına Kahramanmaraş Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş’ a takdim edildi.

Ankara’da bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’ne AUS Türkiye Başkanı Erol Yanar, Dünya Bankası Anahtar Konuşmacı Dr. Khaled EL-ARABY, K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, EU Temsilcisi – DG Move Policy Officer Pedro Barradas, ERTICO Yönetim Kurulu Üyesi ve Yenilik ve Yayılma Direktörü Johanne Tzanıdakı, ITS Kore Uluslararası İlişkiler Direk. İcra Kurulu Üyesi Akademisyen Dr. Young-Kyun Lee, ITS Finland Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Geliştirme Bölüm Başkanı Markus Melander, Prof. Dr. Metin Yerebakan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Haberleşme Genel Müdürü Gökhan Evren, İSBAK Genel Müdürü Muhammed Alyürük, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı M. Fatih Serdengeçti, Aselsan Ulaşım, Güvenlik Enerji ve Otomasyon Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bekar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 2. Başkanı Figen Kılıç, Turksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, Türk Telekom – CEO Paul Doany, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Turkcell – CEO Danışmanı Mustafa Aykut, PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü İsmail KÖSE, Tübitak Serhat Melik, Pamir-Göktuğ İslamoğlu,Traffiper- Serkan Gürsoy, İmece-Burak Çelik , K-Net -Yang Suck SUH Güney Kore, Paxlab- Berk Şahin, Kodeco-Kerem Odabaşı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Tektaş, Koç Sistem, Kamu Satış Direktörü Erkan M. Mızrak, İntel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika loT Teknik Müdürü; loT Cem Vedat Işık, PwC Strategy& Danışmanlık Ortak ve Ülke Müdürü; Otonom ve Bağlantılı Araçlar Kağan Karamanoğlu, Otokoç Araç Kiralama Direktörü; Araç Paylaşımı Sabri Çimen, Verisun Genel Müdür Blokzincir/ Blockchain Sadullah Uzun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş ve diğer ilgililer katıldı.

Ödüle ilişkin bir açıklamada bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş: “Büyükşehir Belediyemiz 2017'de "Toplu Taşımada Ekonomiklik" ödülü, 2018'de "Toplu Taşımada Hizmet Kalitesi" ödülüne layık görülmüştü. Bu yıl ise "Online ve Interaktif Trafik Yönetimi" ödülünü aldık. Akıllı trafik alanında yaptığımız projelerle Türkiye'ye örnek olduk. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a, sonra ekibime sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işi. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirleri geride bırakarak bu ödülü aldık. Kahramanmaraş'a tekrar hayırlı olsun. Yeni kurulan bir Büyükşehir Belediyesi olmamıza rağmen 2017, 2018 ve 2019 yıllarında birinci olduk. Bize inanan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi