Devam eden çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gayberli mahallesinde depreme dayanıksız yapıların yıkılmasının ardından yerine otopark yaparak Kahramanmaraş halkının özlemle beklediği bir projeyi daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ta fay hattı üzerinde bulunan Gayberli, Hacıbayramveli ve Malik Ejder mahallelerinde sağlıksız yapıları ortadan kaldırıp, bu alanları halkın kullanımına açarak önemli bir kent dönüşüm hareketi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, otopark yapımına start verdi.

Önemli bir dönüşüm      
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Erkoç yapılan çalışmanın gerçek anlamda bir kentsel dönüşüm olduğunu ifade etti. Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Erkoç, “Burada önemli bir kentsel dönüşüm yaşanıyor. Depreme dayanıksız bir bölgeydi burası. Aynı zamanda görüntü kirliliği oluşturan metruk haldeki bir alanı da tamamen ortadan kaldırdık. Bu alana yapacağımız çalışmayla şehir modern bir otoparka kavuşacak.” dedi.

Ücretsiz otopark

Projeyle Kahramanmaraş’ın öncelikli problemlerinden birisi olan otopark sorununu hafifleteceklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, “Şehrimizde her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte otopark sıkıntısı büyümektedir. Bu manada şehrimizde cereyan eden bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Şehrin merkezine yakın bir yerde bulunan Gayberli mahallesinde 40 bin metrekare alana yaparak hizmete sunacağımız açık otoparkımız, ücretsiz hizmet verecek. Aynı zamanda otopark alanından şehir merkezine vereceğimiz otobüs hatlarıyla vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacağız. Otoparkımız, Kahramanmaraş’ta eksikliği hissedilen otopark ihtiyacını da karşılayacaktır” diye konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi