Çağlayancerit, Pazarcık, Türkoğlu, Andırın, Göksun ilçelerinde birer gün arayla açılan Yaz Spor Okulları halkasına Afşin de eklendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Afşin'de yaz spor okulu açıldı. 

Afşin'de bu yıl ilk defa düzenlenen ve 360 öğrencinin, 9 spor branşta eğitim göreceği yaz spor okulu için açılış töreni düzenlendi. Törende, öğrencilerin spor okulunda kullanılacak spor malzemeleri öğrencilere teslim edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde düzenlenen programda konuşma yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, öğrencilerin, yaz spor okulunda kaliteli ve kıymetli bir zaman geçirmesinin önemine değindi. Açılan yaz spor okulunun öğrencilerin sosyalleşmesine ve bütünlüğüne vesile olacağını belirten Budan, "Öğrencilerimiz spor sayesinde streslerini atacak. Ayrıca yeni eğitim öğretim sezonuna ruhen ve bedenen hazır olmaları açısından önemli. Öğrencilerimiz bu aktivitelerde hem sağlıklı bir şekilde spor yapacak hem de kötü alışkanlıklardan uzak duracak. İlçemizdeki yaz spor okulunun açılmasına vesile olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde ilk defa yaz spor okulu açıldığın belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, amaçlarının, çocukların yaz tatilin en güzel şekilde değerlendirmesi sağlamak olduğunu ve çağın hastalığı olarak bilinen hareketsizliğe karşı koymak olduğunu söyledi.



Çocukların spora teşvik edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Çetinkaya, yaz spor okullarından ülkeyi temsil edecek sporcuların yetişebileceğini belirterek Velilerden çocuklarını bu tür spor okullarına göndermelerini istedi. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise, Afşin'in dünyaya malolmuş sporcular yetiştirmiş bir ilçe olduğuna değinerek konuşmasına şöyle devam etti: " Afşin'imizde rekor bir katılımla yaz spor okulu faaliyetlerimize başladık. Son yıllarda dünya sorunu olan harekesizliği ve teknolojik gelişmelerin oluşturduğu olumsuzlukları kaldırabilmek adına 7'den 70'e herkese spor yaptırabilmenin mücadelesini ortaya koymaya çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize spor yaptırmak ve teşvik etmek en önemli işlerimizden bir tanesi olarak görüyoruz. Buradan geleceğin sporcularının yetişeceğine inanıyorum. Spora destek ve katkılarından dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize, Afşin Kaymakamlığımıza ve belediyemize teşekkür ediyorum." Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde, Afşin'de açılan yaz spor okulunun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, okulun açılmasına vesile olan Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Spor İl ve İlçe Müdürlüğüne teşekkür etti. Konuşmaların ardından kursa katılan öğrencilere spor malzemeleri dağıtıldı. 



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 14 Temmuz 2016 Perşembe günü de Nurhak, Ekinözü ve Elbistan ilçelerinde Yaz Spor Okullarının açılışını gerçekleştirecek.

Editör: Haber Merkezi