Elma fidanı dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, tarımsal kalkınmaya desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Hayvancılığa verdikleri desteklerin yanı sıra tarımsal üretime de destek vermeye gayret ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Bugün burada çok güzel bir birlikteliği yaşıyoruz. Binlerce elma fidanını sahiplerine yani değerli Göksunlu çiftçilerimize teslim edeceğiz.

Göksun Kahramanmaraş’ımızın çok önemli ve çok özel bir ilçesi... Göksun Türkiye’nin en güzel, en lezzetli elmalarının yetiştiği bereketli topraklara sahip bir ilçemiz… Meyvenin âlâsı, Göksu’nun elmasıdır… Biz öyle biliriz.

Bugün burada da Göksun’lu çiftçi kardeşlerimize %60’ı Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanan 14.000 adet elma fidanının dağıtımını yapacağız. Hükümetimizin bize sağladığı olanakları bizde çitçilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Göksun İlçemizde 2002 yılında 16.000 ton elma üretimi yapılırken bu rakam 2014 yılında 35.000 tona ulaşmıştır. Yani Göksun İlçemizin elma üretiminde hükümetimiz döneminde %50’den fazla bir artış meydana gelmiştir.

Büyükşehir Yasası ile birlikte İlimizde İl Özel İdareleri kaldırılmış olup Büyükşehir Belediyesi kurulmuştur. Önceden ilimizde önem arz eden yöresel tarım ürünlerimiz İl Özel İdaresi tarafından desteklenmekte idi. İlimizin Büyükşehir olmasıyla birlikte artık bu tip destekleri bugün olduğu gibi biz vereceğiz” diye konuştu.

Göksu Çayı’nın artık temiz aktığına işaret eden Başkan Erkoç: “Bildiğiniz üzere Göksun’da kış oldukça sert geçer. Büyükşehir Belediyesi olarak başarılı bir karla mücadele dönemi geçirdik. Zorlu geçen kış şartları neticesinde karla mücadele çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde sürdürdük. Vatandaşlarımızın sıkıntıya girmemesi için 7-24 saat karla mücadele ekiplerimiz çalıştı.

KASKİ bünyesinde gerçekleştirdiğimiz çalışma ile Göksu çayımıza dökülen kanalizasyon suyunu ilçe merkezinden uzaklaştırdık. Artık Göksu çayı tertemiz akıyor.

Tüm bunların yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da Göksun için çalışmalar yürütüyoruz. Göksun ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerini unutmadık, yardımlarımız devam ediyor. Aynı zamanda ileriki günlerde Göksun ilçemize, içerisinde taziye evi, kütüphane, konferans salonu ve yaşlılar dinlenme salonu bulunan büyük bir sosyal tesis kazandıracağız, bu projemizin ihalesini gerçekleştirdik.

Bunlar Göksun ilçemizin hak ettiği hizmetler, inşallah çok daha fazlasını ileriki zamanlarda Göksunumuza, diğer ilçelerimize ve tüm Kahramanmaraş’ımıza kazandıracağız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından elma üreticilerine elma fidanları dağıtıldı.

Elma fidan dağıtımı törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yanı sıra Başkanvekili Muharrem Erantepli, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sayim Ata ile diğer ilgililer ve çiftçiler katıldı.

Editör: Haber Merkezi