Kapıçam Milli Parkı’nın Orman Bölge Müdürlüğü’nden devralındığını ifade eden Başkan Erkoç, 600 dönümlük bir alanda binicilik okulu ve hara yaparak bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.



Kapıçam’da gezi ve incelemelerde bulunan Başkan Erkoç: “ Şu anda Dulkadiroğlu İlçesinde Kapıçam Milli Parkındayız. Burayı Orman Bakanlığımız bize devretti. 600 dönümlük bir alan. Burayı çok faal hale getireceğiz. Burada bir binicilik okulu ve hara yapacağız. Burada at meraklıları için bir at pansiyonu yapacağız.



Binicilik bizim ata dede sporumuz. Tarihten gelen en büyük spor dallarından binicilik geleneksel spor dallarımızdan bir tanesi. Burada da binicilik başta olmak üzere okçuluk gibi birçok geleneksel spor faaliyetini burada yapacağız. Kır Düğün Salonları, piknik alanları gibi, yöresel ürünlerin yer alacağı tesisler yapacağız. Bu bölgeyi çok aktif hale getireceğiz. Burası Kahramanmaraş’ımız için bitki örtüsü itibari ile çok zengin bir yer. Burası bir çok faaliyete ev sahipliği yapacak. Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın gelip spor yapabileceği, eğleneceği, piknik yapabileceği, dinlenebileceği bir alan haline getiriyoruz. Burası çok güzel bir mesire alanı halini alacak ve Kahramanmaraş’ımız cazibe merkezi olmaya devam edecek. Bölgemizdeki insanlarımızın dinlenme alanı Kahramanmaraş’ımız olacak. Gaziantep, Adana, Adıyaman, Osmaniye ve Mersin’in yaz aylarında insanlarımızın dinleneceği bir alan haline getireceğiz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi