Elbistan’ın Çatova Mahallesi’ndeki Cerenler Besi Çiftliği’nde düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Kaymakam Vekili Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ile diğer ilgililer, mahalle muhtarları, besiciler ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu yaptı.



Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı ile Kahramanmaraş genelinde 2013 yılından beri yoğun mücadele ettiklerini belirten Emiralioğlu: “Bu hastalığa karşı 2016 yılı aşılama kampanyasını başlatıyoruz. Sineklerden bulaşan bir hastalık olması nedeniyle mücadelede büyük zorluklar ortaya çıkarıyor. 2013 ve 2014 yılında tüm ülkemizde olduğu gibi canlı hayvan kayıpları ile karşılaştık. Aşılama çalışmalarına 2015 yılında Büyükşehir Belediyemiz çok önemli destek verdi. Bu bizim için son derece önemli. Hastalık diğer illerde devam ediyor ama ilimizde hastalığın olmaması bu hastalıkla bütün veterinerlerimizin Büyükşehir Belediyemizin desteğini aldıktan sonra iyi bir mücadele olduğunu gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi’ne, çalışma arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, il genelinde hayvancılık ve tarım sektörüne 2016 yılı içerisinde 4 milyon 35 bin TL destek sunacaklarını söyledi.

2 yıldır sürdürdükleri aşılama kampanyası ile Kahramanmaraş’taki hayvancılığı geliştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Erkoç: “Hayvancılık sektöründe Elbistan’ın apayrı bir yeri vardır. Bölgemizin ve ülkemizin et ihtiyacını karşılama yönünden oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. İlimiz, Türkiye’de 170 bin büyükbaş hayvan varlığı ile 32. sırada ve bir milyon 705 bin küçükbaş hayvan varlığı ile de 25. sırada yer almaktadır. 

Bu kapsamda geçtiğimiz 2015 yılı içerisinde 170 bin doz aşı alınarak sığırların aşılanması sağlanmıştır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılı için ise, hastalığa karşı sığırların aşılanmasına yönelik olarak 160 bin doz aşı alınmıştır. Amacımız hayvan hastalıkları ile mücadele programlarına gereken desteği vererek; ilimiz hayvancılığını motive etmek ve hayvancılık potansiyelinin artmasına katkı sağlamaktır” diye konuştu.



Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından İl Özel İdaresinin belediyeye devredildiğine dikkat çeken Başkan Erkoç: “Büyükşehir Belediyesi olarak kanunların bize verdiği yapabilirlik görevlerine göre özellikle kırsalda yer alan mahallelerimize imkanlar dahilinde hizmet götürmeye gayret ediyoruz.

Hizmet götürme noktasında öncelikli olarak ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için mevcut yolların daha rantabl olması ve yeni yolların, bulvarların açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Kahramanmaraş halkımıza hizmetin en iyisini sunabilmek adına gayretlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililer, besi çiftliğini gezerek aşılama çalışmalarına katıldılar.

Editör: Haber Merkezi