Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü aracılığıyla yardıma muhtaç ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Sosyal belediyecilik alanında 30 Mart 2014 tarihinden 14 Mart 2016 tarihine kadar olan iki yıllık dönemde, Büyükşehir Belediyesi 86 bin 229 Türk Aile, 20 bin 181 Suriyeli aile olmak üzere toplam 106 bin 410 ailenin yaralarını sardı.

Ev eşyası, erzak, odun, ramazan paketi, market, giyim, ev tadilatı, kırtasiye, bebek paketi, ev temizlik, beyaz eşya tamiratı, halı yıkama, tüp, tente, branda, ekmek fişi, temizlik paketi, berber hizmeti, banyo fişi, otobüs bileti gibi vatandaşların ihtiyacını karşılayan Büyükşehir Belediyesi bu hizmetler için toplamda 13 milyon TL harcama yaptı.



Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak hizmetleri aksatmadan devam ettiklerine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Sosyal Belediyeciliğin bir gereği olarak, sorumluluk alanımızda bulunan kimsesizlerin kimsesi olmaya ve ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ düsturu ile çıktığımız bu yolda, aç yatan hiçbir vatandaşımız olmayıncaya, bacası tütmeyen hiçbir ocağımız kalmayıncaya kadar gece gündüz demeden çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.

Yardıma muhtaç kardeşlerimizin, sobalarını tüttürdüğümüz sürece, karınlarını tok tuttuğumuz sürece en güzel hizmeti yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşamış olacağız” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi