Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan Sosyal Denge Sözleşme İmza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Genel Sekretervekili Av. Kadri Erol, Memur-Sen İl Başkanı Adnan Alagöz, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Necati Kahveci ile memurlar katıldı.

İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Necati Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a memurlara gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yıllardır büyükşehir özlemi çeken Kahramanmaraş’ın bu özlemenin giderildiğine işaret ederek: Bugün şehrimiz büyükşehir olmuştur. Büyükşehir Belediyesi olarak kadrolarımızı kurduk. Dışarıdan gelen arkadaşlarımız belediyecilik alanında kendilerini ispatlamış ve deneyimli arkadaşlarımız.

Biz imkanlarımız dahilinde sizlere en iyi ve en yüksek miktarı vermeye çalıştık. Sizlerin de şehrimizin ilerlemesi ve daha güzel yerlere gelmesi adına canla başla çalışacağınıza inanıyorum. Sizlerden istirhamımız mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla çalışmanız ve hizmet üretmenizdir. Şehrimizin geleceği için gayretli çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Her geçen gün ülkemiz büyüyor bu büyümeye paralel olarak ta ilimiz büyüyor. Bir milyon 75 bin insan bizden hizmet bekliyor. Gecemizi gündüzümüze katarak durmadan yılmadan yorulmadan hizmet edeceğiz. Bu konuda sizlerin hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına inanıyorum.

Bugün burada Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen ile anlaşma imzalayacağız. Memur-Sen duruşu olan bir sendikadır. Ülkemizin ve sizlerin haklarını en iyi şekilde sunan bir sendikadır.” diye konuştu.




İmza törenine ilişkin bilgiler veren Genel Sekretervekili Av. Kadir Erol ise kanunlar çerçevesince en üst sınırları kullandıklarına dikkat çekerek: “Memur arkadaşlara yapılacak Sosyal Denge Sözleşmesi üç kategoride ele alındı. Birinci kategoride 600 TL ikinci 550 TL ve üçüncü 500 TL olarak belirlendi. Ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramı için de ayırım yapmadan 614 TL üzerinden ödemeler yapılacaktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Necati kahveci karşılıklı olarak imzaları attılar.

Daha sonra söz alan Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Adnan Alagöz: “Seçimler öncesinde Sayın Başkanımız bizi ziyaret ettiğinde memurların haklarını da en iyi şekilde savunacaklarını ve imkanlar dahilinde en iyisini vereceklerini söylemişlerdi. Bugün bu sözünü yerine getirmiş durumda. Sayın başkanımızın bizi ziyaretinde anlattığı projeleri vardı. Şimdi sıra sizde. Başkanımız bize verdiği sözü tuttu ve sizler de başkanımızın projelerini gerçekleştirmesi konusunda elinizden gelen gayreti göstermeniz gerekmektedir. Ben sizler adına Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ve imza töreninin ardından Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Necati Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a çiçek takdim ederek teşekkür etti.








Editör: Haber Merkezi