Kahramanmaraş halkının rahat ve huzur içerisinde Kurban bayramı yapabilmesi için bir dizi tedbirler alan ve denetimleri sıklaştıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, dilencilerden-seyyar satıcılara, trafikten, parklanmalara, açıkta gıda satışlarından kaldırım işgalisine kadar birçok alanda denetim çalışmalarını sürdürüyor.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada: “Zabıta Dairesi Başkanlığımızca, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda bayram alışverişi yapabilmeleri için bir dizi önlemler alınmıştır. Alınan bu önlemler kapsamında;
1- Kurbanlık alışverişlerini temin için kurbanlık satış noktalarına sürekli zabıta ekibi görevlendirmiştir. Kurbanlık satış noktalarında 2018 Yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararı doğrultusunda veteriner ekipleri ve zabıta ekiplerimiz ve ilgili diğer birim veya kurum ekiplerince müşterek olarak gerekli denetimler kurban bayramı bitimine kadar yapılacaktır. Kurban satış yerleri ve özellikle kurban satış yerlerine giden güzergahların sürekli açık tutulması için Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince müşterek olarak denetimler sürekli ve etkili bir şekilde yapılacaktır.
2- Şehir içerisinde yoğunluğun fazla olduğu yerlerde özellikle çift sıra parklanmayı önlemek, yolları açık tutmak ve trafiği rahatlatmak amacıyla Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleriyle beraber denetimler yapmak üzere zabıta ekipleri oluşturulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.
3- Kurban bayramı öncesinde özellikle Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda bulunan ana arterler üzerinde vatandaşlarımızın bayram alışverişlerini rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilmeleri için yol ve kaldırım işgallerini önlemek, vatandaşın geçiş güzergahlarını sürekli işler ve açık tutmak amacıyla 24 saat esasına göre hizmet verecek zabıta ekipleri oluşturulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.

4- Kurban bayramı öncesinde hijyen olmayan, sağlıksız ortamda üretilen ve özellikle yıkanmadan tüketilen ve açıkta satışa arz edilen gıda ürünlerinin denetimine yönelik Tarım İl Müdürlüğü görevlileri ile müşterek olarak çalışma yapmak üzere zabıta ekipleri oluşturulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.

5- Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda bulunan ana arterler üzerinde, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi ve kayıt altına alınması ve vatandaşlarımızın bayram alışverişlerini rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilmesi amacıyla izinsiz olarak satış yapan şahıslara(seyyar satıcılara) yönelik denetimler yapmak üzere 24 saat esasına göre hizmet verecek zabıta ekipleri oluşturulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.

6- Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda bulunan alanlarda özellikle trafik ışıklarında ve  kavşaklarda duygu sömürüsü yapmak suretiyle dilencilik yapan şahıslara yönelik denetimler yapmak üzere 24 saat esasına göre hizmet verecek zabıta ekipleri oluşturulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.

7- Kurban bayramı öncesinde halkımızın rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için şehirlerarası otobüs terminalinde 24 saat esasına göre hizmet verecek zabıta ekipleri oluşturulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.

Editör: Haber Merkezi