Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, hizmete sunulan toplu taşıma araçlarını inceleyerek test etti.

Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: “Şehir içi dolmuşların dönüşümünü bitirmiş bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi daha önce dolmuşlar ve özel halk otobüsleri şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti vermekte idi. Bunun haricinde Büyükşehir Belediyemizin otobüs filosu da vatandaşlarımızı taşımaktaydı. Dolmuşlarımız toplu taşıma için standartlara uygun değildi. Hem engellilerin erişimi yönünden hem de araçların kalitesi, klima, konfor yönünden istediğimiz şartlarda değildi. Yazın çok sıcak kışın da çok soğuk olmaktaydı ve araçlar çok eski modeldi.



Biz göreve geldiğimizde toplu taşımada dönüşüm için düğmeye bastık ve dolmuşları da otobüse çevirdik. Hem engelli kardeşlerimizin tam erişeceği, hem de vatandaşlarımızın daha konforlu yolculuk yapacağı toplu taşıma araçlarını hizmete sunduk.

Bununla beraber şehir içi trafiğimiz rahatladı. Çünkü dolmuşlar arasında bir rekabet vardı. Dolmuşlar arasında hem kendi aralarında hem de diğer hatlar arasında bir rekabet vardı. Bu da birçok kazalara sebep olmaktaydı.

Şimdi ise bunu tek çatı altında topladık. Şu anda 264 araç hizmet vermekte ve bu önümüzdeki günlerde 340 araca çıkacak. Belediye otobüs filomuzu da güçlendirdik ve nerdeyse iki katına çıkardık. Yeni aldığımız otobüslerle beraber Kahramanmaraş’ta toplu taşımayı çok güçlü hale getirdik.

Şu an çok mutluyuz. Neden mutluyuz? Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan engelli kardeşlerimiz erişimi olan araçları beklemek zorunda kalmayacak. Çünkü tüm araçlarımız engelli kardeşlerimizin rahatça erişebileceği, engelli rampası olan ve rahatça binebileceği bir fiziki şartları taşımakta.



Bundan dolayı ben çalışma arkadaşlarıma ve dolmuşçu esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar da bu durumu anlayışla karşıladılar ve dönüşüme destek verdiler. Hep beraber bu dönüşümü başardık. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı uğurlu olsun.
Şu anda Onikşubat ve Dulkadiroğlu ilçe merkezlerimizde toplu taşıma engelli kardeşlerimizin rahatça erişebileceği bir konuma gelmiştir ve yüzde 100 bu başarı sağlanmıştır.

Hükümetimizin bu konudaki çalışmaları da bizlere ışık tuttu. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları, genelgeleri ve kanunları vardı. Hamd olsun bizlerde bu dönüşümü tam anlamıyla başarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Toplu taşımada modernizasyonumuz devam edecek. Bu arada yine toplu taşımada elektronik kart sistemine geçtik. Bu sistem sayesinde yolcularımız daha hızlı inip binmekte. Bozuk para vardı yoktu diye sıkıntı yaşanmamakta.
Ayrıca otobüslerimizde kamera ve araç takip sistemlerimiz var.  Hem güvenlik yönünden hem de takip yönünden çok donanımlı hale geldi.



2016 yılı ile beraber Kahramanmaraş halkına toplu taşımada daha iyi hizmet vereceğimiz inancındayız.

Tabii biz burada da vatandaşlarımızdan toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini bekliyoruz. Kahramanmaraş’ımızda bireysel araç kullanımı çok fazla. Türkiye’miz dışarıda petrol ithal eden bir ülke. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını tercih etmesiyle beraber ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız” diye konuştu.

Başkan Erkoç daha sonra engelli vatandaşların toplu taşıma aracına binmesi hususunu test etti.

Editör: Haber Merkezi