Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarını görüşerek karara bağladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayında gerçekleştirdiği 4. Oturumunda; Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Elbistan, Ekinözü, Göksun, Nurhak ve Pazarcık İlçe Belediyelerinin 2015 yılı bütçeleri komisyondan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi.

Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 1/5000’lik İmar Planı’nda istediği imar plan tadilatı oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu maddenin görüşülmesinde Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Kullar Belde Belediye hizmet binasının üzerinde bulunduğu arsada yapılmak istenen imar plan tadilatına itiraz ettiğini ifade ederek kredi kullanılarak yapılan hizmet binasının taksitlerini halen kendilerinin ödediğini ifade ederek bu maddenin geri çekilmesi talebinde bulundu.

Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, maddenin komisyondan geldiği şekliyle oylamak zorunda olduklarını ancak oylama ile her şeyin bitmeyeceğini ifade ederek itiraz süresi içerisinde itirazın yapılabileceğini ifade etti.

MHP’li Meclis Üyesi Kadir Tanış’ın 1978 yılında yaşanan talihsiz Maraş Olayları’nın yeniden kaşınmak istendiğini, Yedi Güzel Adam Dizisi’nde de bunun bariz işlendiğini ve bütün bu olumsuzlukların önüne geçmek için inşaatı devam eden Kültürpark’a yapılacak istişareler neticesinde bir Alevi büyüğünün isminin verilmesi gerektiğini teklif etti.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi ise bunu teklif olarak kabul edemeyeceklerini, bu şekliyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na havale edileceğini ancak bir sonraki Meclis’e yazılı teklif olarak tekrardan gönderilebileceğini ifade etti.

Meclis’e katılamayanların izinli sayılmasının oylanmasının ardından Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, Kasım ayı meclis oturumunun sona erdiğini ifade ederek,  Aralık ayı Meclisi’nin ise 9 Aralık 2014 Salı günü saat 13.00’te toplanacağını duyurdu.

Editör: Haber Merkezi