Konu ile ilgili olarak İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada: 2 Haziran 2016 tarihinde, saat 22.53’te, Divanlı Mahallesi, Benli Ali Caddesi üzerindeki iki katlı ahşap bir evde yangın çıkması üzerine, eş zamanlı olarak Sütçü İmam, Şekerdere, Tavşantepe ve Merkez Grupları olay yerine hareket etti.

3 dakika içinde, 11 araç ve 35 personelle alevlere müdahale eden İtfaiyeciler, yangının bitişikte bulunan camiye sıçramaması için büyük gayret gösterdiler. Ahşap binanın yanmaya başlamasının ardından Şeyh Müslim Camii’nin çatı kısmı ucundan tutuşmuş olmasına rağmen itfaiye ekipleri derhal müdahale ederek fazla bir hasara yol açmadan yangını söndürdüler. Çökme tehlikesine karşı hassas devam ettirilen çalışma, yaklaşık 4 saat sürdü. Yangın, camiye ve bitişik evlere sıçramadan başarıyla söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise 2 saat sürdü.

İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder söndürme çalışmaları sırasında ve sabah saatlerinde olay yerine giderek, itfaiye personelinden bilgi aldı. 

Mahalle sakinlerinin endişelenmesine sebep olan yangında herhangi bir can kaybı olmadı ancak, önemli ölçüde maddi hasar meydana geldi. 
Editör: Haber Merkezi