Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şeyh Adil Mahallesi Girne Caddesinde bulunan kapalı 2 durağın kaldırılması mahalle sakinlerinin tepkisini aldı.

Şeyh Adil Mezarlığının bitişiğinde bulunan DSİ’ye ait alanın petrol yapılacak yerin hemen yanında bulunan sitelerin yoğun talepleriyle 4 yıl önce yapılan 2 adet kapalı durağın kaldırılması o bölgede toplu taşıma kullanan vatandaşların tepkisini aldı.

Konuyla ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına, dilekçe veren ve defalarca da birebir sözlü olarak sorunlarını dile getiren bölge sakinleri bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler. Bütün bu çabalarının ardından belediyenin sadece, görünmeyen bir noktaya iki ağacın arasında gizli kalan,  (D) durak işareti bulunan, görüş alanında olmadığı için otobüslerin bile durmadığı bir direk dikildiğini söylediler.

Özellikle yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okula gidecek çocuklarının kış aylarında büyük zorluklar yaşayacaklarına dikkat çeken vatandaşlar: “Bizim burada 2 adet kapalı durağımız vardı. Çocuklarımız okula giderken bu kapalı duraklarda kışın üşümeden, yağmurda karda ıslanmadan otobüs bekliyorlardı. Yaşlılar yine aynı şekilde. Üstelik bunu ifade ettiğimiz yetkililer bize ‘Memleketimizde kış mı oluyor sanki?’ cevabını verdiler. Orada durak yerinin olmadığını bahane ettiler.

Bu durakları bu cadde ve çevre sokaklarda yaşayan vatandaşlarımız kullanıyordu. Çevrede hizmete sunulan yakın bir durak da yok. Biz 4 yıl önce verilen bu hizmetin tekrar verilmesini istiyoruz” dediler.

Güzergahın yoğun bir hat olduğunu insanların işe giderken de sorun yaşadıklarını belirten vatandaşlar, belediyenin gerçeklik payı olmayan bahaneler ürettiğini de sözlerine eklediler. 

Gerekirse TV Kanallarına bile çıkacaklarını da ifade eden vatandaşlar,  “Bölgede toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlara sunulan bu hizmet ne amaçla iptal edildi” diye Büyükşehir belediyesi, burada yaşayan vatandaşlar için çok önem arz eden bu hizmeti, çözümü çok kolay olmasına rağmen neden yapmıyor? Yerel yönetimlerin görevi vatandaşların hayatını kolaylaştırmak değil mi. Yapılacak küçük ama önemli bir hizmeti medyaya taşımak zorunda bırakılmalı mıydık?” sorularını yöneticilere sordular.   

Vatandaşlar Ulaşım Daire Başkanlığına verdikleri dilekçe ile birlikte mahalle sakinlerinden topladıkları imzaları da sundular.

Editör: Haber Merkezi