Yoklama ve açılışın yapılmasının ardından Aralık ayı Meclis Toplantısına ait tutanak özetinin okunması ve oylanması tamamlandı.

İlave gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 1. maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Divanlı Mah. 664 ada 15 parselde 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Afşin ilçesi Efsus Turan Mah. 818 ada 2 parsel (eski 152 ada 76 parsel) 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Palanı değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Yörükselim Mah. 6996 ada 1 parsel 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Üngüt Mah. 4787 ada 1 parselde 1/1.000 ölçekli Uygulamalı İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Şeyhadil Mah. 416 ada 93 parselde 1/1.000 ölçekli Uygulamalı İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Turan Mah. 1736 ada 6,16, 24, 25, 26, 27 ve 28 parseller, 1742 ada 2 ve 3 nolu parseller, Kurtuluş Mah. 1785 ada 77 nolu parsellerde koruma amaçlı 1/5.000 ölçekli nazım ve 1/1.000 ölçekli Uygulamalı İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 1004 parsel 926.534,145 m2’lik alana yapılacak olan yatırım projesi kapsamında değerlendirilmek üzere takas yapılması ile ilgili teklifi Encümen’e havale edildi.

Gündemin 8. Maddesi Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi Mezbaha Tesisinin 10 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesi Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Yunus Emre Sabit Pazar yerinin İşletmesinin Akbel A.Ş.’ye devri ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının muhtelif işyerlerinin kiraya verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Özel İdare İş Merkezinin üst zemin katında bulunan 10 nolu bağımsız bölümün, Kahramanmaraş Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına tahsisi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 12. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının 2015 yılı Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Halleri için teminat miktarının belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 13. Maddede Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının Denetim Komisyonu Üye Seçimi ile ilgili teklifinde gizli oylama yapıldı.

Bu maddenin görüşülmesi sırasında MHP’li üye Kadir Tanış ve Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Denetim Kurulu üyeliğine muhalefet partilerinden de birer üyenin yazılması konusunda görüşlerini bildirdiler ve teklif sundular.

Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, konuyu meclis üyelerinin oylamasına sundu ve Denetim kurulunun 3 üyeden oluşması oy çokluğu ile kabul edildi.

Gizli oylama sonucunda Serhat Kolukırık 45, Ayşe Kılıç 43, Fatih Kiraz 45 ve Ahmet Genç 7 oy alırken, Denetim Kurulu Üyeleri Serhat Kolukırık, Ayşe Kılıç ve Fatih Kiraz’dan oluştu.

Gündem dışı gelen 14. Maddede Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının 12 Şubat etkinlikleri kapsamında, Güreş Turnuvasında dereceye girecek Amatör Sporculara ödenecek olan ödül tutarının belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 15. Maddede Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının 12 Şubat etkinlikleri kapsamında 12 kilometrelik sporcu koşusunda dereceye girecek Sporculara ödenecek olan ödül tutarının belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 16. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikasına üye olunması ve yapılacak olan protokol ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 17. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Boş Kadro Değişikliği ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 18. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının İnşaat Tanıtım Tabelası ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

 Gündem dışı gelen 19. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Yörükselim Mah. 707 ve 706 adalar batısındaki yaya yolunda 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygumla imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 20. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 27.11.2014 tarih 2014/285 sayılı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararında Düzeltme Yapılması ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 21. maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Serintepe Mah. 1161 ada 3, 4, 6, 7, 8 ve 9 parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 22. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Yörükselim Mah. 692 ada 47 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 23. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi 263 ada 28 parsele ilişkin Meclis Kararının düzeltilmesi ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 24. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu Belediyesi 03.12.2014 tarih 2014/141 sayılı Belediye Meclis Kararı ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 25. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi, Fatih Mah. 663 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 26. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi Ceceli Mah. 110 ve 111 nolu adalara ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 27. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi, Ferhuş Mah. 1201 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 28. maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Estetik Kurulu Oluşumu Ve Çalışma Esasları Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 29. Maddede Fen İşleri Dairesi Başkanlığının İş Makinesi alımı ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 30. Maddede Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Sümbüllü Vadisi Yolu yapım işinin İller Bankası kaynakları ile yaptırılması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 31. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının yeni kadro ihdası ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 32. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının sözleşmeli personel çalıştırılması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 33. Maddede Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesindeki Hal Hizmetleri ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 34. Maddede Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi Şekeroba Mah. eski belediye hizmet binasının Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 Gündem dışı gelen 35. Maddede Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Cenaze Nakil ve Cenaze Yıkama Aracı alınması ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 36. Maddede Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının İş Makinesi alımı ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 37. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının kurulması ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 38. Maddede İtfaiye Dairesi Başkanlığının araç alımı talebi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 39. Maddede Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesindeki Mezarlık Hizmetlerinin yürütülmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 40. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Divanlı Mah 6663 ada 15 (664 ada 15) parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 41. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Yenişehir Mah. 130 ada 27, 32, 36, 38, 43 nolu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 42. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı bütçe tarifesinde değişiklik yapılaması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 43. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Fevzipaşa Mah. 949 ada 12, 13, 21 ve 22 nolu parsellerde 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 44. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Ağcalı rekreasyon alanı 1238 ada 9, 10, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 27, 28, 29, 30, 31, 36,37 nolu parseller, 1243 ada 16, 17, 18, 30 nolu parseller, 5126 ada 1 parsel, 5125 ada 1 parsel, 5498 ada 1 ve 2 nolu parseller 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi

Gündem dışı gelen 45. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi 1428 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 46. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi Koruculu Mevki 392 ada 5 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 47. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Divanlı Mah. 232 ada 5 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 48. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 7157 ada 2 parsel kuzeyindeki yaya yolu ve park alanı ile 5560 ada 1 parsele  ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 49. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Kılavuzlu Mevkiinde 1/1000 ölçekli uygumla imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 50. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Cancık Mevkinde 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 51. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 3856 ve 3902 nolu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 52. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 8159 ada 1 parsel ve kuzeyinde 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 53. Maddede Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş İl sınırları içerisinde muhtelif mahalle yollarında yapılacak olan tadilatlar için İller Bankası kaynakları ile yaptırılması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 54. Maddede AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Akif Kahveci, YGS öncesi deneme sınavı yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 55. Maddede izin dilekçeleri görüşülerek meclise katılamayan üyelerin izinli sayılmaları oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından raporların görüşülmesine geçildi.
1-    Türkoğlu ilçesi, Cumhuriyet Mah. 461 ada 1nolu parsel, 462 ada 1 nolu parsel ve 463 ada 1 nolu parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
2-    Dulkadiroğlu ilçesi, Kayabaşı Mah. 1852 ada 6 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
3-    Onikişubat İlçesi Şehit Evliya Mah. 1013 ada 127 parsel  1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
4-    Onikişubat İlçesi Karamanlı Mah. 7037 ada 5 ve 6 nolu parsellerde  1/5.000 ölçekli N.İ.P değişikliği ile 1/1000 ölçekli U.İ.P değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
5-    Dulkadiroğlu İlçesi Sümer Mah. 604, 5688, 5689,5690,5691  ve 5682 adalar batısı 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği   ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
6-    Onikişubat İlçesi Karamanlı Mah. 5769 ada 2 nolu parsel 1/1.000 ölçekli uygulamalı imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
7-    Afşin İlçesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi Park Alanı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
8-    Onikişubat İlçesi, Karamanlı Mah. 2064 ada 1,2,3,4,5 ve 6 nolu parseller, 2068 ada 1,2,3 ve 4 parseller, 2069 ada 1,2,3,4,5,6,7,8 ve 9 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
9-    Dulkadiroğlu ilçesi Divanlı Mah. 903 ada 18 parsel 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
1-    Dulkadiroğlu İlçesi 244 ada 125 ve 136 parsellerde 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi.
11-  Dulkadiroğlu İlçesi, Yenişehir Mah. 3180 ada 3185 adalara ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
12- Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 4956 ada 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
13- Onikişubat İlçesi, Hayrullah Mah. 4491 ada 46 ve 50 parseller 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
14- Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili Hukuk Komisyonu Raporunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.


Editör: Haber Merkezi