ETSO'nun Elbistan'ın en önemli sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Elbistan'ın önünü açacak projeler hazırlayacağız. Ayrıca ekip ruhu ve ortak aklı hakim kılarak arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık" dedi.

Kılıç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

 “Önümüzdeki ayın 10’unda Elbistan Ticaret ve Sanayi Odamızın seçimi var. Elbistan Ticaret ve Sanayi Odamız bundan önce iki listeyle pek az seçime girmiştir. Ve bundan önceki esnaflarımızın büyük bir çoğunluğu böyle bir seçimden haberdar bile olmadıklarını bildiriyorlar. Elbistan ve Sanayi Odası, bir memleketin en önemli sivil toplum kuruluşu ve yarı devlete bağlı kuruluşudur. Bizim memleketimizin dışındaki ticaret ve sanayi odalarına baktığımız zaman, esnafımızın dertleri ve problemleriyle çok yakından ilgilendiğini görüyoruz. Bizden önce, bizden daha küçük ilçelerin, bizden sonra başvurmuş oldukları sanayileri şu anda faaliyete başlayıp, üretime başladıklarını görüyoruz. Ama Elbistan’ın sanayisinin gelişmesinin çok uzun olduğunu ve bu arkadaşlarımızın bu konuda yeterince gayret göstermediği kanaatindeyiz. İnşallah Elbistan’ın önünü açacak projelerde bir ekip ruhuyla, ortak aklı hakim kılarak, arkadaşlarımızla birlikte bu yola çıktık. Bundan önceki arkadaşlarımıza çalışmaları ve gösterdikleri gayretten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ama artık bu yapının da değişmesini istiyoruz. Çünkü 15 yıla yakın bir zaman burada başta durmuş, ticaret ve sanayi odası konusunda çalışma yapmış kardeşlerimiz yapabildiklerini yapmışlar, bundan sonrada daha fazla yapacakları bir şeyin kalmadığına inanıyoruz. Eğer bizlerde bu kadar süre içerisinde yapacaklarımızı yapamamışsak, bizden sonrakilerde gelsin bizi göndersinler, biz onu baş tacı ederiz. Çünkü 15 yıla yakın zaman çok uzun bir zaman. Yapabilecek ne varsa yapılabileceğine inanıyoruz.

ESNAFIMIZLA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Kılıç, göreve geldiklerinde esnafla birlikte hareket edeceklerini vurgulayarak:

 “Ticaret ve sanayi odamızın esnaflarla birlikte hareket edeceğini, esnaflarımızın problemleriyle birebir ilgileneceğini ve bundan sonraki ticaret ve sanayi odasının işleyiş yapısının değişmesi gerektiği kanaatindeyiz. Onun içinde bu yola arkadaşlarımızla birlikte başvurduk, inşallah başaracağımıza da inanıyoruz. Biz şunun olmasını istiyoruz. Memleketimize katma değer üreten iş adamlarının ticaret ve sanayi odasını yönetmesini istiyoruz. Ticaret ve sanayi odasında görev yapan çoğunun, belki hiçbir kişinin çalıştırılmadığını, bir kişinin sigortasını ödemediği konusunda arkadaşlarımızdan bilgiler geliyor. Onun için bu memleketin problemini, bu memleketin üretimini, bu memleketin katma değerine en çok üreten insanların ticaret odasında görev almasını istiyoruz. Çünkü memleketin problemini, ticaretin problemini, esnaflarımızın problemini o insanlarımız birebir yaşıyorlar ve birebir görüyorlar. Ancak bunu yaşayan insanlar hisseder. Onun için bu yapının değişmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte bu yola talibiz. Başaracağımıza da inanıyoruz. Elbistan’ımıza, memleketimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi